Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avgjorde med hattrick – på under tre minuter

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Patric Hörnqvist, 31, gjorde i natt, svensk tid, något som ingen annan stjärna i Pittsburgh lyckats med.

Inte Mario Lemieux, Jaromir Jagr, Kevin Stevens, Sidney Crosby eller Jevgeni Malkin.

Bengan, som Hörnqvist populärt kallas, bjöd på en sällan skådad show och gjorde ett matchavgörande hattrick på 2.47 minuter när Penguins besegrade Colorado med 6-3.

– Haha, kul att man lyckas ta sig in på någon historielista bland de grabbarna. Det trodde man inte. Vi får se hur länge det står sig, säger Hörnqvist.

När han ensam hade lyft Penguins från 3-3 till en 6-3-seger efter 8.58 av den sista perioden regnade det kepsar in på isen som en hyllning från hemmafansen i PPG Paint Arena.

Ett äkta hattrick var det.

(6.11) 4-3: Hörnqvist ger Pittsburgh ledningen genom att rafsa åt sig en retur från Seymon Varlamov, vända runt framför kassen och trycka in pucken.

(7.32) 5-3: Patric skickar i väg ett slagskott från den högra tekningscirkeln i full fart, som smiter in vid den bortre stolpen.

(8.58) 6-3: Svensken fullbordar sitt hattrick med ett handledsskot från skottsektorn sedan Coloradobacken Ian Cole slagit en felpassning i egen zon.

– Det är så klart riktigt skönt att få göra ett hattrick. Kul för våra fans att vi gjorde en bra tredje period, säger Patric.

Pittsbrugh ledde med 3-0

Det blev en svängig match, då Penguins skaffade sig en 3-0-ledning under den första perioden för att sedan tappa den i mittenperioden.

Hörnqvist hade assist till Jevgeni Malkins 2-0-mål.

Hos Colorado svarade Carl Söderberg för reduceringen till 2-3. Gabriel Landeskog hade assist tillsammans med kedjekompisen Mikko Rantanen till Tyson Barries 1-3-mål.