Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höglanders kanon krävde granskning

Nils Höglander slog till med en riktig fullträff i natt.
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

LOS ANGELES. Andra raka segern över topplaget Toronto.

Och båda gångerna utan stjärncentern Elias Pettersson, 22, i laguppställningen.

Men då klev en annan svensk i Vancouver Canucks fram.

Nils Höglander fastställde slutresultatet 4-2 med en rökare som flög in och ut i kassen och krävde videogranskning för att godkännas.

– Det är lärorikt för mig att få spela med J.T. Miller och Brock Boeser, säger Höglander till SportExpressen.

Både Miller och Boeser noterade 3 poäng, 1 mål och 2 assist, i nattens match.

De spelar till vardags med Elias Pettersson, men nu när han missade sin andra raka match på grund av en skada på överkroppen, så har Nils Höglander fått hoppa in där.

Den 20-årige rookien gjorde sitt femte mål i NHL när han skickade in 4-2 med ett hårt och välplacerat handledsskott från den högra tekningscirkeln med drygt tre minuter kvar.

Pucken flög in över den vänstra axeln på Toronto-målvakten Frederik Andersen och Nils jublade direkt.verkligen hade varit inne i kassen och blåste in av omedelbart utan lät spelet fortsätta.

Men Höglander var så säker på sin sak att han ställde sig med armarna uppsträckta och bjöd in lagkamraterna att komma fram och gratulera honom.  Det blev ett kramkalas med svensken, där han stod i anfallszonnen.

Efter en kort videogranskning var också domarna övertygade, den 20-årige svenske rookien hade rätt.

Höglanders mål godkänt

På reprisbilderna såg det som pucken tog i kameran inne i kassen och studsade ut igen.

Så kedjan med Höglander, Miller och Boeser stod för tre av Canucks fyra fullträffar och gav laget två nya och viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

Man besegrade Maple Leafs med 3-1 i torsdags, så dubbelmötet mot serieledarna i North division gav full utdelning för Vancouver.

William Nylander blev lite av en olycksgubbe hos gästerna, då han drog på sig en utvisning för att ha skickat pucken över plexiglaset efter drygt sju minuter av den sista perioden.

”Nyllet” var på väg att åka ut med pucken över den egna blå linjen när han lyfte ut den med en backhand och det gick inte bättre än att den fick litet för mycket kraft och försvann in i speakerbåset.

Då stod det 2-1 till Toronto.

Med en man mer på banan kvitterade hemmalaget genom Bo Horvat och mindre än en minut senare gjorde Miller 3-2.

Nils Höglander har med nattens fullträff producerat 11 poäng, 5 mål och 6 assist, på sina första 28 matcher i NHL.

Coachen Travis Green har visat att han har stort förtroende för Höglander och har matchat honom i olika konstellationer med lagets bästa forwardar.

Nu senast med Boeser och Miller, alltså.

– Jag är verkligen tacksam att jag fått chansen att spela med dem, det har verkligen varit lärorikt att få göra det, menar Nils.