Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hockeystjärnan anklagas: ”De är oskyldiga små barn”

Sportklubben – 4 december
Zaitsev under hockey-VM 2019Foto: BILDBYRÅN

Det blåser kring NHL-stjärnan Nikita Zajtsev. 

Ottawa-backens exfru anklagar honom för att ha tagit ifrån henne barnen – samtidigt som Zajtsevs team förnekar uppgifterna. 

”De är oskyldiga små barn”, skriver exfrun Margo Gotovtseva på Instagram. 

Det var under fredagen som Margo Gotovtseva, tidigare gift med den ryska NHL-stjärnan Nikita Zajtsev, publicerade ett hjärtskärande klipp på sitt Instagram-konto. I klippet syns hur två män bär i väg två små barn, och hur en skrikande kvinna hålls tillbaka när hon försöker stoppa männen. 

Kvinnan i klippet ska enligt Margo Gotovtseva vara hon själv, och barnen hennes och Nikita Zajtsev gemensamma. 

Gotovtseva har tidigare i ryska REN TV anklagat Zajtsev för att ha fört bort barnen, eftersom han inte längre vill betala underhåll. 

”Oskyldiga små barn”

Till det nyligen publicerade klippet skriver Gotovtseva: 

”Jag vill inte att ni ska se den här skräcken som pågår i vår familj. I tolv dagar har jag inte vetat var mina barn är eller vem som tar hand om dem. Deras pappa är inte i Ryssland”. 

Gotovtseva menar att hon vänt sig till polisen för att få hjälp, men utan resultat. 

”Barnen drogs ur mina händer med våld, nannyn och jag hade inget annat val än att låta dem gå. Jag känner smärta för mina barn, de är oskyldiga små barn och ska inte behöva gå igenom någonting sådant”, skriver hon. 

Agenten slår tillbaka

Den 22 november var Nikita Zajtsev inte med laget Ottawa Senators, utan hade enligt Yahoo rest till Ryssland på grund av privata orsaker. Han har sedan dess spelat sex matcher med laget. 

Zajtsevs agent Dan Milstein har i ett uttalande slagit tillbaka mot Margo Gotovtsevas påståenden. 

”Berättelsen från min klients exfru är inte sann. Nikitas barn är säkra med hans föräldrar i deras hus i Moskva, där de brukar vara. Nikitas exfru vet var barnen är och att de mår bra. Myndigheterna ser det här som en privat fråga”, skriver han på Twitter.

https://www.instagram.com/p/B5uiSNsqXcb/