Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Henrik Sedin hyllades inför nattens match

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Henrik Sedin hyllades inför matchen mot Minnesota.
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Henrik Sedin hyllades inför matchen mot Minnesota.
Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

LOS ANGELES. Henrik Sedin, 36, gjorde sin 1000:e poäng i NHL med ett mål mot Florida den 20 januari.

Före nattens möte med Minnesota hemma i Rogers Arena hyllades Henke av Canucks klubbledning och fansen under en ceremoni på isen.

Med hustrun Johanna och sönerna Valter, 10, och Harry, 6, vid sin sida fick Henke ta emot en silverplakett från Canucks och en kristalltrofé från NHL.

– Det var många minnen som passerade revy under ceremonin i kväll, sa Henke efter matchen mot Minnesota när han intervjuades av Scott Oake från Hockey Night in Canada.

Henrik Sedin blev den 85:e spelaren i NHL genom tiderna att nå 1000 poäng. Bara sju aktiva spelare i dag har nått den milstolpen.

Inför nattens match visades en lång video på Jumbotronen med klipp från hans karriär i Vancouver.

Under tv-intervjun efteråt hade Sportsnet fått gamla lagkamrater, som Roberto Luongo, Kevin Bieksa och Anson Carter, att spela in en hyllning till Henke.

Carter, som aldrig lyckades skilja på tvillingarna Henrik och Daniel Sedin när han var kedjekamrat med dem, låtsades nu uppvakta Danne för milstolpen innan han korrigerade sig själv till Henkes skratt.

"Så glad över att han uppmärksammas"

Under ceremonin på isen uppvaktades Henke av gamle lagkamraten och numera klubbpresidenten Trevor Linden samt en annan av Canucks legendariska stjärnor, Stan Smyl.

Dansken Jannik Hansen, som till och från varit kedjekamrat med Sedinarna under senare år, sa så här i en tv-intervju under första periodpausen:

– Jag är så glad över att Hank uppmärksammas. Vi som är nära honom varje dag vet hur mycket han gör utanför isen för alla i stan med sitt välgörenhetsarbete.

Matchen, då?

Den gick inte lika bra. Minnesota vann med 6-3.


Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se