Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henrik Lundqvist är nu tillbaka i träning

NEW YORK. Här är Henrik Lundqvist är tillbaka på isen med sitt New York Rangers.

Den svenske stjärnan har missat nästan åtta veckor sedan han fick en puck på nacken och tvingades till vila.

– Det kändes bra, men jag är lite nervös också, sa Lundqvist efter sin första träning med laget under tisdagen.

När Henrik Lundqvist klev in i New York Ranger omklädningsrum i Madison Square Garden förra veckan var det för första gången på över en månad.

En konstig känsla, säger han.

Han har visserligen kunnat träna på egen hand, men inte fått ta höga skott.

– I början tog vi det väldigt lugnt. Men efter några veckor fick jag klartecken att köra på lite mer, förutom att lyfta i gymmet. Hög puls var bra, men inte högt blodtryck, säger Lundqvist till Expressen efter sitt första ispass med laget igen.

Han utvecklar:

– Du går runt och tänker på att du saknar allting. Hur det är att spela, spänningen och känslan av att göra en bra match – inget annat i livet kan ersätta det. Det är sådan stor del av den jag är. Om man går utan det i nästan två månader – det är tufft. Det har varit en kamp.

"Nu vill jag spela"

Nu ska nacken och blodkärlen vara helt läkta och en comeback lär komma den här veckan. Förmodligen i helgen, gissar stjärnan själv.

– Nu vill jag spela. Jag kommer inte att känna mig perfekt innan den första matchen. Man måste gå ut och spela för att bli hundra procent. Men jag är lite nervös också. Det har gått gaska lång tid och jag är ganska noggrann när jag spelar. Man tappar noggrannheten som man hade när man spelade och den måste man jobba upp igen; känslan och fokuseringen. Det går inte att knäppa med fingrarna så är den där, säger Lundqvist.

"Inte förvånad"

När skadan upptäcktes meddelade Rangers att målvakten skulle bli borta minst en månad – nu har det snart gått åtta veckor.

Men Lundqvist har inte behövt stressa. I hans frånvaro har Cam Talbot storspelat och laget gått som tåget.

New York Rangers leder just nu hela NHL.

Möjligen i sig ett stressmoment för Lundqvist inför sin comeback?

– Jag är inte förvånad. Han (Talbot) har varit bra sedan han kom hit och kombinationen av hur han och laget spelat har varit imponerande. Vi har vunnit mycket. Jag tar inget för givet och vet att jag måste förtjäna att få spela igen, säger Lundqvist.

Vill ha honom i toppform

Men för New York Rangers handlar det förstås om att får sin stora stjärna redo och i toppform till slutspelet.

Och kanske kan den olyckliga skadan i slutändan vändas till något positivt.

– Jag hoppas det. Jag har försökt se det som att vi har en lång resa i vår, så kan det här hjälpa mig vara fräsch längre, varför inte? Det här kanske är skillnaden mellan vinst och förlust i juni, det är vad jag hoppas på i alla fall, säger Lundqvist.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!