Henkes nya jobb – tillbaka i Rangers

Foto: HENRIK JANSSON

Henrik Lundqvist, 39, är tillbaka i New York Rangers. 

Men inte som spelare – målvakten har fått ett nytt jobb inom organisationen.

”Det är dags att prata om Rangers”, skriver 39-åringen på Twitter.  

Henrik Lundqvist tvingades lägga av till följd av hjärtfelet som upptäcktes för drygt ett år sedan. I augusti i år meddelade Lundqvist att ishockeykarriären var över. 

– I slutänden handlade det om hur hårt jag ville pusha mig själv, hur mycket jag ville gambla. Och jag kom till slutsatsen att det fanns för mycket osäkerhet och risker och inte tillräckligt mycket belöning för att jag skulle fortsätta spela, sa han.

Lundqvist: ”Dags att prata om hockey”

Henrik Lundqvist sa samtidigt att han hade några projekt på gång men ville inte avslöja för mycket. Nu står det klart att ”The King” är tillbaka i New York Rangers och befäster sin plats på Madison Square Garden. 

”Henke” kommer vara en del av Rangers bevakning kring matcherna. Den legendariske ishockeymålvakten kommer sitta i studion för att analysera laget. Det handlar om totalt 20 matcher och vid sin sida kommer han ha programledaren John Giannone och analytikern Steve Valiquette, rapporterar New York Post. 

”15 år har handlat om att spela Rangers hockey. Nu är det dags att prata Rangers hockey. Jag är väldigt glad över att diskutera och hålla kontakt med sporten”, skriver Henrik Lundqvist på Twitter. 

Lundqvist spelade för Rangers i 15 år innan han köptes ut inför förra säsongen. Då skrev han på för Washington Capitals men någon match hann han aldrig göra.  

New York Rangers har hemmapremiär natten mot fredag, mot Dallas Stars. Då förväntas Henrik Lundqvist göra studiodebut. 

https://twitter.com/HLundqvist/status/1448333435664207876

TV: Henrik Lundqvist: ”Klart att det fanns en sorg”