Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Henkes hint om framtiden i natt

Foto: MJ PHOTOS/EMIRATES AIRLINES/SHUT/S / MJ PHOTOS/EMIRATES AIRLINES/SHUT/SHUTTERSTOCK SHUT
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN

Nyligen köptes Henrik Lundqvist ut från sitt kontrakt med New York Rangers. 

Nu hintar 38-åringen om en fortsättning på karriären. 

– Jag älskar att tävla. Jag älskar fortfarande spelet och jag vill fortsätta att vinna, skriver Lundqvist på Twitter. 

För snart en vecka sedan kom det väntade beskedet: Efter nästan 14 år som given förstamålvakt i New York Rangers köps Henrik Lundqvist ut från sitt kontrakt med NHL-klubben. 

”Tack för allt. För 15 år sedan spelade jag min första match för Rangers. Jag kom hit med höga förhoppningar och stora drömmar men jag kunde i min vildaste fantasi inte föreställa mig den fantastiska resa som låg framför mig”, skrev han. 

Lundqvist hade ett år kvar med klubben, men det senaste var alltså den sista säsongen i Rangers. Efter beskedet har det spekulerats i om den svenska målvakten kommer att fortsätta karriären eller om den är över. 

”Älskar att tävla”

Det har ryktats om andra NHL-klubbar men även en återkomst till Frölunda Indians. Och i natt kom hinten som får alla Henke-fans att drömma om en fortsättning för legendaren. På Twitter skriver han: 

– Jag älskar att tävla. Jag älskar fortfarande spelet och jag vill fortsätta att vinna. 

Lundqvist har spelat flest matcher (887), vunnit flest matcher (459), har bäst räddningsprocent (.918) och flest hålla nollor (64) av alla Rangersmålvakter någonsin. Tidigare har det ryktats om att Henke är intressant hos lag som Vegas Knights och Carolina Hurricanes. 

https://twitter.com/HLundqvist30/status/1312901918956675072