Foto: Seth Wenig
 Foto: Seth Wenig

"Henke" höll nollan - i tung målvaktskamp

Publicerad

ANAHEIM. Fjärde nollan för säsongen och utnämnd till banans bäste spelare igen.

Henrik Lundqvist fortsätter att storspela i New York Rangers.

Han räddade 22 skott när man besegrade Detroit hemma i Madison Square Garden med 1-0 i förlängningen.

Det blev en målvaktskamp mellan Henke och Jimmy Howard i Detroitkassen.

Rangers trodde att man hade tagit ledningen efter 5.54 i den tredje perioden, men Jeff Blashill ansåg att målet föregicks av interference på Howard och fick rätt efter videogranskning.

Howard själv visade sin klass när Jesper Fast fick ett straffslag sedan han blivit nerdragen av Mike Green när drygt fem minuter återstod av ordinarie speltid.

Howard räddade straffen och matchen gick till förlängning.

Sex raka bortaförluster för Detroit

Där behövde Rangers bara 1.59 minuter för att avgöra och det var backen Kevin Klein som satte dit segermålet sedan man spelat till sig en två-mot-en-situation.

Kevin Hayes kunde lägga över pucken till Klein förbi Detroitbacken Brendan Smith och när skottet kom hann inte Howard med i sidledsförflyttningen.

Rangers har vunnit sju av sina nio senaste matcher och är nu fem poäng före rivalerna New York Islanders när det gäller andraplatsen i Metropolitan division, som toppas överlägset av Washington.

Bara tre målvakter i ligan har fler nollor än Lundqvist så här långt.

Chicagos Corey Crawford toppar den listan med sju "shutouts" före Jake Allen, St. Louis och Martin Jones, San Jose, som båda har hållit nollan i fem matcher i vinter.

För Red Wings var det här sista stoppet på en fyra matcher lång turné, som slutade med fyra förluster.

Man har förlorat sex raka bortamatcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag