Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hemskt – gick på toa 40 gånger om dagen”

Ryan Kesler.Foto: TSN
Daniel Sedin och Ryan Kesler.

För att inte svika laget spelade han på smärtstillande.

Men tidigare NHL-spelaren Ryan Kesler visste inte om riskerna med medicinen han åt. 

– Jag gick på toaletten 30-40 gånger om dagen under slutspelet. Och när du går på toaletten är det rent blod som kommer, säger han i en ny dokumentär.

Ryan Kesler har över 1000 matcher i NHL på meritlistan. I mars förra året tog karriären dock slut, på grund av stora problem med höften. För att hantera smärtan hade han ätit smärtstillande.

– Jag har varit med om det flera gånger. Du blir skadad och kan inte lyfta ditt ben och du bryr dig inte, du vill bara spela, säger han i den nya dokumentären ”The Problem of Pain” på TSN.

Och fortsätter:

– Jag ville aldrig förstöra för laget, så jag visste att jag behövde spela. För att kunna spela måste du ta smärtstillande.

Men att gå på smärtstillande, i det här fallet medicinen toradol, under en längre tid får konsekvenser.

För Ryan Kesler resulterade det i kroniska matsmältningsproblem.

– Jag hade hål och sår i min tjocktarm, och i princip hela min tarm fick kramp. Det är väldigt obehagligt. Du måste gå på toaletten, jag gick på toaletten 30-40 gånger om dagen under slutspelet. Och när du går på toaletten är det rent blod som kommer. Det tömmer dig. Det är hemskt.

Visste inte om riskerna 

Läkarna berättade att det var just det han stoppade i sig för att kunna spela matcher som var orsaken till hans dåliga mående.

– När du sitter på ett flygplan eller står redo på isen i slutspelet, och du får den där smärtan i magen och måste intala dig själv om att du inte måste gå på toaletten. Jag levde en hälsosam livsstil och hade inga problem.

Själv visste han inte om riskerna med att äta smärtstillande och vill nu varna andra.

– Jag visste aldrig vad det kunde göra med mig eller biverkningarna. Om jag kan prata med spelare om hur farligt det är är chansen större att jag kan hjälpa andra.

Johan Franzén: ”Förstår de som fastnar i missbruk”

Förre NHL-stjärnan om hjärnskadan, minnesförlusten och panikångestattackerna.