Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Helt galet – kan inte låta detta fortsätta”

Foto: USA TODAY NETWORK / NEVILLE E. GUARD-USA TODAY SPORT SIPA USA

LOS ANGELES. Erik Karlssons comeback efter ljumskskadan blev kortvarig.

I natt, svensk tid, slog han upp skadan på nytt när San Jose gästade Boston och förlorade med 1-4.

Karlsson sträckte sig i mitten av den andra perioden och haltade ut i omklädningsrummet.

Men några minuter senare var han tillbaka på isen.

Men det slutade inte så lyckat, han gjorde illa sig igen och kom sedan aldrig ut till spel när den sista perioden började.

– Vad gör han? Varför kom han tillbaka, det är ju helt galet. Han kan ju inte åka på vänsterbenet och behöver vila, utbrast de Bostonbaserade tv-kommentatorerna Jack Edwards och Andy Brickley i New England Sports Network sändning av matchen sedan Erik Karlsson gjort ett nytt försöka att spela under den andra perioden.

Att allt inte var som det skulle med Erik Karlsson visade sig när Bostonstjärnan Brad Marchand dribblade sig förbi honom före 4-1-målet efter 12.28 av mittenperioden.

Erik Karlsson hamnar på efterkälken när Brad Marchand gör mål för Boston Bruins.

Marchand gick enkelt runt en stillastående Karlsson och kunde göra sitt 25:e mål i numerärt underläge under karriären.

– Jag såg att jag fick lite utrymme där och gjorde ett försök att ta mig förbi honom. Glad att det lyckades, sa Marchand diplomatiskt när han tv-intervjuades under den andra periodpausen.

 

 

Erik Karlsson har en ljumskskada

Alla kunde se att Erik knappt kunde röra sig på isen.

Erik slog upp sin sträckning i den vänstra ljumsken när Sharks mötte Columbus i lördags.

Han vilade från spel i söndagens bortamöte med Detroit, men var tillbaka i laguppställningen i natt när San Jose avslutade den fyra matcher långa turnén till västra USA med ett stopp i Boston.

Coachen Peter DeBoer hade ingen riktig uppdatering om Karlssons skada efter matchen.

– Ni såg vad jag såg. Han snubblade och sträckte sig och kunde sedan inte fortsätta spela. Men om det var samma skada som tidigare vet jag inte ännu, sa DeBoer.

 

 

Erik Karlsson haltade ut i omklädningsrummet

Händelsen Sharkstränaren syftar på inträffade efter 4.42 av den andra perioden när Karlsson ramlade i snett ute till höger i egen zon efter att ha försökt stoppa Bostons Charlie McAvoy.

https://twitter.com/BrodieNBCS/status/1100564568009396224

Erik grimaserade när han kom upp igen och åkte ut till båset utan att belasta sitt vänstra ben. Sedan haltade han ut i omklädningsrummet.

Erik Karlsson har missat totalt tio matcher under de senaste två månaderna och det var in i det sista osäkert om han skulle spela nattens match mot Boston.

Efter tisdagsmorgonens matchuppvärmning sa DeBoer till media på plats att beslutet om han skulle spela eller inte mot Bruins var Karlssons.

Foto: USA TODAY NETWORK / WINSLOW TOWNSON-USA TODAY SPORTS SIPA USA

”Sharks kan inte låta det här fortsätta”

Nu höjs röster att Sharks ledning måste stoppa honom, så att han kan vara helt återställd när slutspelet om Stanley Cup kör i gång om en dryg månad.

”Sharks kan inte låta det här fortsätta. De har som målsättning att vinna Stanley Cup i vår och Karlsson är en nyckelspelare i satsningen. Klubben har inte råd att ha honom komma in och ut i laguppställningen”, skriver Paul Gackle i Mercury News efter nattens match.

Lagkaptenen Joe Pavelski fick också frågan om Erik Karlssons hälsa efter matchen och svarade så här:

– Vi vet vilken betydande spelare han är och hans hälsa är en av de absolut viktigaste frågorna för vårt lag just nu. De gör ont att se honom knappt kunna röra sig därute på isen, sa Pavelski.

 

 

Karlssons skada gjorde att Gustav Nyquists debut i San Jose hamnade i skymundan.

Men Peter DeBoer betonade efteråt hur mycket han gillade vad han såg från Nyquist.

– I mina ögon var han vår bäste spelare. Jag är nöjd med allt jag såg från hans sida. Nyquist kommer att bli en viktig kugge i vårt lag. Han är en mycket bra hockeyspelare.

Också Joe Pavelski berömde Gustav Nyquist.

– Jag gillar verkligen honom. Han spelade med självförtroende och bjöd på några fina framspelningar i mittzonen. Du kunde se att han har det där bettet att vilja prestera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!