Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har aldrig varit med om det innan”

Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. Tampa Bay Lightning kom till nattens bortamöte med Los Angeles Kings med bara fyra backar I laguppställningen.

Men vad gjorde det när man har Victor Hedman, 31.

Med 2 mål och 1 assist och 32.37 minuter på isen dominerade han tillställningen från början till slut och ledde Tampa Bay till en 6-4-seger.

– Jag har aldrig varit med om att spela en hel NHL-match med bara fyra backar. Antingen tycker man synd om sig själv eller så tar man det som en utmaning och det var vad vi gjorde, säger Victor Hedman till SportExpressen.

https://embed.acast.com/hockeypuls/05050aeaf62c64e524bf615aa42cd905

Det var ett framträdande av världsklass och nu toppar Hedman ensam NHL-backarnas poängliga på 43 poäng, 9 mål och 34 assist, efter 41 matcher. 

Han snittar alltså mer än en poäng per match.

På SportExpressens fråga om det här var hans bästa seriematch i NHL någonsin svarade Hedman:

– Svårt att säga. Men visst var det en speciell match och kul att få hänga några mål också. Det är inte ofta man får ett friläge som back i den här ligan, säger Victor Hedman med syftning på 1-0-målet.

Kingsforwarden Alex Iafallo hyllade den svensken backstjärnan på presskonferensen efteråt.

– Hedman är otroligt bra både defensivt och offensivt och jobbig att möta. Han täcker skott, är spelmotorn i deras powerplay och gjorde verkligen en bra match.

Inför matchen fick man reda på att Tampa Bay på grund av skador bara hade fyra backar i laguppställningen.

– Vi pratade om att forechecka hårt mot dem. Att attackera dem snabbt och göra dem trötta, säger Iafallo.

Tampa spelade med fyra backar

Kingscoachen Todd Mclellan var inte nöjd med hur hans spelare utnyttjade situationen.

– Jag tycker inte att vi satte nog press på Tampas backar, men vi ska komma ihåg att de fyra som spelade alla är erfarna och hanterade situationen smart.

Victor Hedman gör en kanonsäsong och är på väg mot personligt poängrekord i NHL den här säsongen.

Han utnämndes till banans bäste spelare och nämns allt oftare som en favorit till Norris Trophy den här säsongen. Han vann utmärkelsen som ligans bäste back 2018.

– Hedman är så snabb och en sådan skicklig skridskoåkare att han agerar som en forward till och från. Plus att han har en lång klubba och bra storlek, kommenterade förre Kingsforwarden Jarret Stoll i tv-sändningen hos Bally Sports, som sände matchen i USA.

Hedman med dubbla mål

Victor gjorde 1-0 med drygt sex minuter kvar av den första perioden sedan han fått ett friläge från mittzonen.

Han spelade sedan fram Nikita Kutjerov till 2-2-målet i powerplay, där den ryske anfallsstjärnan klippte till direkt från den högra tekningscirkeln när Hedmans passning satt där på klubbladet.

Victors andra fullträff för kvällen i Crypto.com Arena var ett välplacerat handledsskott från toppen av skottsektorn i mitten av den tredje perioden, som gav gästerna ledningen med 4-3.