Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritik mot McDavid: ”Extremt oroande”

Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Connor McDavid har hamnat i blåsväder.

Detta efter en presskonferens i natt där han kommenterade Evander Kane – som ryktas vara på väg till Edmonton Oilers.

– Det är klart att folks åsikter betyder mycket, men vi är här för att försöka vinna matcher, säger McDavid.

Det har snart gått ett år sedan Evander Kane gick i personlig konkurs till följd av spelmissbruk. Sedan dess har han även gått igenom en uppmärksammad skilsmässa, där Kanes exfru Anna anklagat honom för sexuella övergrepp och misshandel. Kane själv har dock nekat till anklagelserna och polisutredningen lades ner.

I början av årets NHL-säsong stängdes han av 21 matcher efter att ha använd sig av ett falskt vaccinpass. Och för några dagar sedan meddelade San Jose Sharks att man placerat Kane på ”unconditional waivers” i syftet att bryta hans kontrakt. Detta på grund av att han ännu en gång brutit mot ligans covid-regler.

Det innebär att Kane nu är fri att gå till vilket lag han vill. Ken Holland, general manager för Edmonton Oilers, har medgett att de är intresserade.

– Jag tror på att människor förtjänar en andra chans. Ingen är perfekt, sa han under en presskonferens.

McDavid om Evander Kane: ”Det är vad det är”

Natten till torsdagen fick även lagets storstjärna och lagkapten Connor McDavid kommentera ryktena.

– Det är en situation som jag känner att vi inte behöver prata om förrän det finns något mer officiellt. Om fans eller media inte gillar det så... det är vad det är. Jag är säker på att det finns massor av saker som händer kring isen som fansen inte tycker om och jag känner inte att vi behöver sitta här och prata om det med er, säger han och fortsätter:

– Det är klart att folks åsikter betyder mycket men vi är här för att försöka vinna matcher och att sätta ihop ett bra lag ute på isen. Om han kan lösa det för oss så är det vad han kan göra. Kenny (Ken Holland, reds. anm) har vårt fulla stöd i vad han gör.

Connor McDavid får hård kritik

Orden fick snabbt spridning på sociala medier där flera riktade hård kritik mot McDavids resonemang.

”Riktigt ledarskap skulle vara att kliva fram och prata om ansvarsskyldighet. Inte att skaka av sig det och ignorera alla som har riktiga anledningar till att inte hålla med. Det behöver inte vara 'det är vad det är' om du, kapten i ett lag och ligans affischnamn, valde att säga ifrån”, skriver The Athletic-journalisten Shayna Goldman på Twitter.

Hon får medhåll av Wireds Hemal Jhaveri.

”Hockeyns underliggande mentalitet har alltid varit att segrar är det enda som spelar någon roll. McDavid sa det precis rätt ut”, skriver hon.

Mike Stephens, journalist på Sports Illustrated, menar att kommentarerna är ännu värre på grund av skandalerna kring ligan det senaste året.

”Det är extremt oroande att NHL:s affischnamn offentligt säger att segrar är viktigare än överträdelser utanför isen med tanke på allt som hänt inom hockeyn det senaste året”, skriver han.