Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här visar Pettersson upp sin briljans igen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: VIASAT
Foto: VIASAT

LOS ANGELES. Det var nattens snyggaste framspelning i NHL.

Inte helt överraskande var det Elias Pettersson, 21, som stod för den.

– Titta vilken passning han slår. Det är som att träda trålen genom nålsögat, utropade John Garrett i tv-sändningen av hos Sportsnet av matchen mellan Vancouver och New York Islanders.

Canucks vann med 5-4 efter straffläggning, men det var Elias Petterssons fina crosspassning till Tyler Toffoli före 2-1-målet som blev kvällens snackis i Rogers Arena i Vancouver.

Målet tillkom efter en snabb kontring efter en vunnen tekning i egen zon, där Elias fick pucken i mittzonen ute på vänsterkanten av backen Quinn Hughes.

Pettersson hade pucken under kontroll när han tog sig in över den offensiva blå linjen och tittade upp under några sekunder innan han såg att Toffoli hade skafffat sig position snett ute till höger framför kassen.

Med en precisionspassning skickade Elias pucken förbi två-tre motståndare för att i nästa ögonblick kunna se den landa på klubbladet hos Toffoli, som inte missade chansen utan skickade i väg ett skott blixtsnabbt som ställde Islandersmålvakten Semyon Varlamov.

Canucks vann efter straffar

Lagen följdes åt till 4-4 och efter en mållös förlängning kom avgörandet på straffläggning, där Petterssons kedjekamrat J.T. Miller blev hjälten.

Vinsten var efterlängtad för Canucks, som haft det tungt under de senaste veckorna. Det här var endast den andra segern på de senaste sju matcherna.

Assisten var Elias 39:e i vinter och han är nu uppe i 66 poäng efter 68 spelade matcher.

Det betyder att han tangerat poängproduktionen från sin succéfyllda rookiesäsong ifjol.

Han har gjort 6 poäng, 2 mål och 4 assist, på de fem senaste matcherna.

Alexander Edler gjorde en stormatch i Canucksförsvaret och antecknades för två assist.