Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här vill han slåss efter sambons trakasserier

Magnus Nyström listar fem svenskar i NHL som vi bör hålla koll på.
Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik och MelindaFoto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES
Mike HoffmanFoto: STEVE MITCHELL / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Erik Karlsson och Mike Hoffman lämnade Ottawa Senators efter en infekterad konflikt. 

Under söndagen möttes de tidigare lagkamraterna för första gången på isen – och Hoffman sökte upp svensken. 

– Jag jagade honom i ett helt byte, säger han enligt The Athletic

Den svenske NHL-stjärnan Erik Karlssons sista tid i Ottawa Senators var turbulent.

I mars förra året drabbades han och frun Melinda av en personlig tragedi, när de förlorade sonen Axel. Karlsson tog sig efter ett kortare uppehåll tillbaka till isen, men blev kort därefter indragen i ett bråk mellan Melinda Karlsson och Monika Caryk, fru till lagkamraten Mike Hoffman.

I juni gick tidningen Ottawa Citizen ut med nyheten att Melinda Karlsson anmält Monika Caryk, flickvän till Erik Karlssons lagkamrat Mike Hoffman. Paret Karlsson ska ha trakasserats av kvinnan under en längre tid, något som bland annat ska ha synts i över 1 000 kommentarer på sociala medier. 

Konflikten slutade med att Ottawa Senators trejdade både Hoffman, till Florida Panthers, och Karlsson, till San Jose Sharks. 

Natten till måndagen, svensk tid, möttes de båda för första gången sedan de lämnade sitt förra lag. Erik Karlsson missade matcherna mot Florida förra säsongen på grund av skada. 

”Jag tänker inte slåss med dig”

Och när de förra lagkamraterna väl ställdes mot varandra stod det klart att Hoffman inte lämnat bråket i Ottawa bakom sig. 

– Jag har tänkt på den här matchen väldigt länge, säger Mike Hoffman enligt The Athletic – som skriver att Panthers-forwarden sökte upp Erik Karlsson på isen flera gånger. 

– Jag frågade om han ville göra upp, men det ville han uppenbarligen inte. Jag jagade efter honom i ett helt byte och frågade och frågade. Han fortsatte säga: Jag tänker inte slåss med dig. 

Florida Panthers vann matchen med 5-1. Lagen möts nästa gång den 17 februari. 

https://twitter.com/MainTeamSports/status/1203803833421434882?s=20