Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är som att jag är i helvetet just nu”

TD Garden.Foto: BRIAN FLUHARTY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Brad Marchand.Foto: TRIANGLE SPORTS MEDIA/REX / TRIANGLE SPORTS MEDIA/REX REX

NHL är pausat på obestämt tid på grund av coronaviruset.

Nu har lagen i ligan tagit beslutet att kompensera sin personal på arenorna så att de, trots bristen på matcher, ska ha råd att betala sina räkningar.

Samtidigt har Boston Bruins fått hård kritik, då de dragit ut på sitt besked.

Det har gått över en vecka sedan NHL tog beslutet att pausa årets säsong på obestämd tid på grund av coronaviruset.

Beslutet ledde till stor oro bland de som arbetar kring NHL-matcherna på arenorna. Om det inte blir några matcher framöver, vad händer då med deras lön?

Under veckan som gått har 30 av ligans 31 lag gått ut med att de kommer att hjälpa till med ekonomisk ersättning till sina anställda trots uppehållet.

Samtidigt har det varit total tystnad från Boston Bruins.

– Hela den här upplevelsen har varit som att vara i helvetet för mig. Min största rädsla är att jag ska bli hemlös igen, säger en av de anställda på TD Garden till Boston Herald.

Boston Bruins släppte inledningsvis ett pressmeddelande där man berättade att man planerar att släppa information kring de anställda ”inom de kommande dagarna”.

Stjärnorna stöder insamling

Dagarna gick dock utan att det kom något besked, och till slut började fansen ta saken i sina egna händer. 

Initiativet som fått störst genomslag är en GoFundMe-sida startad av 13-årige Gunnar Larson. I skrivande stund har sidan samlat ihop 379 000 kronor och enligt NBC Sports finns Bruins-spelare som Brad Marchand och Charlie McAvoy med bland de som varit med och bidragit.

Agerandet från Boston Bruins har lett till massiv kritik.

”Jeremy Jacobs äger Boston Bruins. Han är värderad till fyra miljarder dollar och är en av de 500 rikaste personerna i världen. Han har råd att betala sina anställda”, skriver hockeyprofilen Jeff Veillette på Twitter.

Han får medhåll av Maura Healey, Attorney General i Massachusetts.

”Det här är riktigt oroande. De här inkomsterna gör en enorm skillnad för de deltidsanställda på Garden. Jag hoppas verkligen att Jacobs-familjen agerar snart”, skriver hon.

Joe Haggerty, NHL-reporter på NBC Sports, skriver:

”Det är riktigt, riktigt dåligt agerat av ett miljardbolag som tjänat en hel del på hockeyn. Det räcker helt enkelt inte.”

”Riktigt dåligt agerat”

Under lördagseftermiddagen svensk tid, tio dagar efter beslutet att NHL pausas kom, meddelar Boston Bruins till slut att även de kommer att hjälpa sina anställda.

Detta gör man genom att avvara 1,5 miljoner dollar som ska fördelas på de deltidsanställda om det blir så att de sex matcher som återstår av grundserien inte spelas.

”Vi vill tacka alla för er förståelse och ert tålamod under tiden som vi arbetat med att komma fram till en lösning under denna situation”, skriver klubben i sitt uttalande.

Jeff Veillette är dock fortfarande inte nöjd.

”Det här är bättre än igår med det är fortfarande inte bra. Det kan ta flera månader innan NHL bestämmer sig för att ställa in matcherna helt och de som lever månad till månad behöver hjälp nu”, skriver han.