Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har vaknat till liv – ser ut som tidigare”

Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / BOB FRID-USA TODAY SPORTS/SIPA U SIPA USA

LOS ANGELES. Elias Pettersson, 23, nådde milstolpen 100 assist i NHL i natt, svensk tid.

Men hans målgivande passning räckte inte för att Vancouver Canucks skulle ta poäng i hemmamötet med St. Louis Blues.

Gästerna vann med 3-1.

– Pettersson gör ännu en bra match och fortsätter att vara på hugget, berömde hockeyinsidern Thomas Drance på sportsajten The Athletic i tv-sändningen från Rogers Arena.

Vancouver är i desperat jakt på poäng för att försöka kravla sig upp över slutspelsstrecket i NHL Pacific division.

Och det började bra i nattens match med ett 1-0-mål med tre och en halv minut kvar av den första perioden.

Canucks hade just avslutat ett powerplay och behöll kontrollen över pucken i anfallszonen när Elias skickade iväg ett skott från den högra tekningscirkeln, som lagkamraten Alex Chiasson kunde raka åt sig returen på framför kassen och skicka över pucken till Tanner Pearson, som hade ett bättre läge vid den högra stolpen.

Men glädjen blev kortvarig, Blues kvitterade bara två minuter senare.

”Elias har vaknat till liv”

Det var Justin Faulk som styrde in ett skott från Oskar Sundqvist. Faulk stod med ryggen mot kassen, men lyckades med konststycket att skarva pucken förbi Canucksmålvakten Michael DiPietro så att den flög upp i bortre krysset.

Med ett mål under mittenperioden (Brayden Schenn) och ytterligare en fullträff i slutet av den sista perioden (Jordan Kyrou) säkrade St. Louis segern.

Elias Pettersson har gjort 4 poäng, 3 mål och 1 assist, på de fyra senaste matcherna och totalt 21 poäng, 9 mål och 12 assist, på 41 framträdanden i vinter.

Totalt har det under NHL-karriären blivit 174 poäng, 74 mål och 100 assist, på 205 matcher i Vancouvertröjan.

– Elias Pettersson har vaknat till liv och sett ut som sitt gamla jag under de sex senaste matcherna. Det var säkert nyttigt för honom att spela ytterforward mot Tampa Bay härom veckan även om det bara handlade om en enstaka match. Men det var nog bra för honom att få ett annat perspektiv på anfallsspelet. Han har haft en annan intensitet över sitt spel sedan dess, kommenterade Thomas Drance i den andra periodpausen.

Vancouvercoachen Bruce Boudreau hyllades före nedsläpp i nattens match, då det var hans 1000:e i NHL.