Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här träffar svenska stjärnorna Trump

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Flera amerikanska idrottsstjärnor har hotat med att bojkotta Vita huset.

För Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins var det dock ingen tvekan – och under onsdagen besökte Carl Hagelin och Patric Hörnqvist Donald Trump.

Donald Trump har gett sig in i den amerikanska idrottsdebatten och under de senaste veckorna har presidenten bjudit på en rad uppmärksammade utspel.

Det hela började då Trump uppmanade NFL-lagen att straffa de spelare som inte stod upp under nationalsången inför matcherna – då det uppfattas som respektlöst mot flaggan.

Hundratals spelare svarade med att knäböja under den amerikanska nationalsången, ett fenomen som föddes under förra säsongen då San Francisco 49ers Colin Kaepernick gjorde det i protest mot hur minoriteter behandlas i USA.

Svenskarna fick träffa Trump

Donald Trumps uppmaning till idrotts-USA har fått flera storstjärnor att reagera.

Cleveland Cavaliers Lebron James är en av dem, Golden State Warriors Steph Curry är en annan.

Den sistnämnde var en av de viktigaste pjäserna när Warriors tog hem NBA-titeln i våras och har hotat med att bojkotta det traditionsenliga besöket till Vita huset, där mästarlagen i de fyra stora sporterna hälsar på den sittande presidenten.

Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins gick dock tidigt ut med att de inte kommer att bojkotta besöket till Washington DC och under onsdagen tog NHL-stjärnorna plats i det Ovala rummet.

Två av dem var svenskarna Carl Hagelin och Patric Hörnqvist, som poserade med Donald Trump på den traditionella gruppbilden.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!