Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Här träffar svenska stjärnorna Trump

Publicerad

Flera amerikanska idrottsstjärnor har hotat med att bojkotta Vita huset.

För Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins var det dock ingen tvekan – och under onsdagen besökte Carl Hagelin och Patric Hörnqvist Donald Trump.

Donald Trump har gett sig in i den amerikanska idrottsdebatten och under de senaste veckorna har presidenten bjudit på en rad uppmärksammade utspel.

Det hela började då Trump uppmanade NFL-lagen att straffa de spelare som inte stod upp under nationalsången inför matcherna – då det uppfattas som respektlöst mot flaggan.

Hundratals spelare svarade med att knäböja under den amerikanska nationalsången, ett fenomen som föddes under förra säsongen då San Francisco 49ers Colin Kaepernick gjorde det i protest mot hur minoriteter behandlas i USA.

Svenskarna fick träffa Trump

Donald Trumps uppmaning till idrotts-USA har fått flera storstjärnor att reagera.

Cleveland Cavaliers Lebron James är en av dem, Golden State Warriors Steph Curry är en annan.

Den sistnämnde var en av de viktigaste pjäserna när Warriors tog hem NBA-titeln i våras och har hotat med att bojkotta det traditionsenliga besöket till Vita huset, där mästarlagen i de fyra stora sporterna hälsar på den sittande presidenten.

Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins gick dock tidigt ut med att de inte kommer att bojkotta besöket till Washington DC och under onsdagen tog NHL-stjärnorna plats i det Ovala rummet.

Två av dem var svenskarna Carl Hagelin och Patric Hörnqvist, som poserade med Donald Trump på den traditionella gruppbilden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag