Patrik Sjöberg (höger) får Lidström att tänja sina gränser i programmet. Foto: TV3
Patrik Sjöberg (höger) får Lidström att tänja sina gränser i programmet. Foto: TV3

Här krossar Lidström myten om sig själv

Publicerad

Så här har du aldrig sett Nicklas Lidström förut.

I kvällens avsnitt av "Patrik möter" på TV3 klockan 21.00 går "Mr Perfect" lös med brännbollsträ på en bil, skickar en psykning till Mats Sundin - och berättar varför gästerna på hans bröllop fick betala i baren.

- Det var för att sätta åt Salo, säger Lidström i programmet.

Nicklas Lidström är en av tidernas största hockeyspelare och har vunnit allt som går. Han har alltid varit känd som en näst­intill oöverträffad gentleman, både på isen och utanför. I Detroit fick han smeknamnet "Mr Perfect" av lagkamraterna Kris Draper och Chris Osgood.

Men Patrik Sjöberg gör sitt bästa för att slå hål på den myten. Först får Lidström berätta om den gången han fick raseriutbrott på Tomas Holmström.

"Gick in i bilen och skrek"

- Vi hade köpt kaffe på väg till en match och var lite stressade. Holmström säger att det är klart att köra så jag svänger vänster och då krockar vi. Då var jag riktigt förbannad, både på honom och på mig själv. Jag gick ut och kollade att det var okej med ­tjejen, men sedan gick jag in i bilen och skrek lite.

Sjöberg försöker provocera fram Lidströms ilska genom olika utmaningar - bland annat en frågesport i radiobilar där det avslöjas att Lidström varken känner till bloggerskan Kissie eller vem som leder Allsång på Skansen. Sjöberg låter också Lidström gå loss på en gammal Volvo med ett brännbollsträ, något den sällan utvisade Lidström med glädje gör.

"Salo trissade mig..."

Till slut ställs allt på sin spets då Sjöberg ställer frågan om ett rykte som cirkulerat i hockeyvärlden de senaste åren - gästerna fick betala självkostnadspris på mångmiljonären Nicklas Lidströms bröllopsmottagning.

- Du har helt rätt, det var (Tommy) Salo som trissade mig till det. Det var mitt sätt att sätta åt honom.

Och så var det här med psykningen till Mats Sundin.

Först frågar Sjöberg om Lidström skulle vilja sitta på fyllan och jämföra Stanley Cup-ringar med Sundin (Lidström har fyra, Sundin ingen).

- Nej, jag har för mycket ­respekt för "Sudden". Men jag skulle gärna sitta på fyllan med honom, ta en öl eller grogg och snacka hockey.

Psykningen mot "Sudden"

Till slut kommer dock psykningen, när Sjöberg plockar fram Lidströms fyra ringar.

- Tjena "Sudden", så här ser fyra Stanley Cup-ringar ut, ­hälsar Lidström in i kameran

Sjöberg lämnar också ett spår i Detroit - en namnskylt på ­Lidströms gamla plats i omklädningsrummet med ­texten ­"Sjöberg 242".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag