Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inte fått något samtal från honom”

Rickard Wallin tar ut årtiondets bästa NHL-formation. Henrik Lundqvist tar plats i målet.
Foto: RON CHENOY / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

ANAHEIM. Colorado hämtade hem två viktiga poäng med en 1-0-seger i Anaheim i morse, svensk tid.

Reservmålvakten Pavel Francouz storspelade i kassen och räddade alla 26 skott, som Ducks avlossade.

Så någon panik nu när förstemålvakten Phillipp Grubauer är skadad råder inte.

Vilket betyder att en trejd för Henrik Lundqvist inte verkar trolig.

– Jag har inte hört något surr om att Henke ska komma till oss och jag har inte fått något samtal från honom om hur det är att bo i Denver heller, säger Gabriel Landeskog med ett leende i omklädningsrummmet efteråt.

Som lagkapten i Colorado Avalanche hade han förmodligen varit informerad om ledningen haft för avsikt att trejda till sig den svenske stormålvakten.

– Jag lägger inte någon stor vikt vid rykten den här tiden på året och har egentligen inga kommentarer förrän någonting verkligen sker, säger Landeskog.

Men han är medveten om Henkes situation i New York och lider med sin landslagskompis, som i nattens bortamöte med Carolina inte ens var ombytt reserv.

– I mina ögon är han fortfarande en väldigt bra målvakt, men jag har svårt att se honom lämna New York efter alla år och vara andremålvakt i något annat lag.

Flera skador i Colorado

Colorado är hårt skadedrabbat och saknar förutom Grubauer just nu också Mikko Rantanen, Nazem Kadri, Matt Calvert och Colin Wilson.

Men man gnuggade på i Honda Center och lyckades göra matchens enda mål.

Det var J.T. Compher, som med ett direktstkott från den vänstra cirkeln skickade in 1-0 med drygt tre minuter kvar av den andra perioden.

Landeskog fick frågan av Avalanche utsända tv-reporter om tacklingen han åkte på av Ducks lagkapten Ryan Getzlaf på öppen is.

– Det var en ren tackling, så inte mycket att säga om den. Och vi utnyttjade situationen till att få in pucken i anfallszonen och göra målet som gav oss vinsten ikväll. Inte mycket att klaga över, alltså, säger Landeskog.

Colorado tog sig förbi Dallas

André Burakovsky gick högerforward i förstakedjan med Landeskog och Nathan MacKinnon och hade ett skott i stolpen med knappt nio minuter kvar.

Burra utsågs till matchens andra stjärna efter Ducksmålvakten John Gibson.

Med nattens två poäng klättrade Colorado förbi Dallas och intog andraplatsen i Central division bakom St. Louis.

Man är tre poäng efter Blues, men har två färre matcher spelade.

Colorado möter Kings på lördagskvällen i Los Angeles.