Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här dyker NHL-stjärnan upp på Hovets läktare

Adrian Kempe (brun mössa) på plats på Hovet. Här i samtal med förbundskapten Johan Garpenlöv.Foto: Robin Lindgren
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SEAN KILPATRICK / AP TT NYHETSBYRÅN

Det sägs att en match inte kan börja förrän domaren släppt pucken.

I Los Angeles är det falskt. 

Där kan en match inte börja förrän Adrian Kempe har slängt med håret. 

– De gillar att prata om sånt där borta, men jag ska trimma till det innan jag åker över så det blir lite mindre surr om det, haha, säger Kempe.

Adrian Kempe fick av sluta förra säsongen på absolut bästa sätt. Med guldmedalj runt halsen kunde han lämna Royal Arena efter finalen mot Schweiz i VM. 

Sedan dess har det gått desto tyngre. 

Mer än halvvägs in på säsongen i NHL ligger hans klubblag Los Angeles Kings sist i den västra konferensen, och på 49 matcher har Kempe bara noterats för 13 poäng. 

För stunden har Kings uppehåll till den 3 februari då det till helgen är allstarevenemang i San Jose. Hur Adrian Kempe spenderar uppehållet?

Hemma i Stockholm. 

Adrian Kempe på Hovets läktare tillsammans med agenten Claes ElefalkFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

När Djurgården i kväll tog emot Malmö Redhawks på Hovet så dök Kempe upp på läktaren och inför nedsläpp fick SportExpressen en pratstund med honom:

– Det är väldigt skönt att vara hemma. När vi fick det här uppehållet så kändes det självklart att åka hem. 

Jag såg att du träffade Garpenlöv där, hur ser du på att vara med i VM igen?

– Det är klart att man vill spela VM. Det var otroligt kul att vara med förra. Vi får se vad som händer om jag hinner skriva kontrakt innan VM börjar, eller om vi kan lösa det på något sätt, säger han om sin kontraktssituation där han just nu saknar kontrakt inför nästa säsong vilket således försvårar deltagande i VM då försäkringar måste lösas.

Men får han frågan och allt går att lösa så talar mycket för att han gör sitt andra raka mästerskap med Tre Kronor:

– Det är klart man alltid vill ställa upp om man får chansen.

Om jobbiga säsongen

Ni och du har haft en lite tyngre säsong i år. Hur ser du på säsongen?

– Det har inte varit en säsong vi hade hoppats på. Det har gått tungt både för mig och laget, men det är sånt som händer. Motgångar stöter man alltid på, så det gäller bara att hitta vägar ur det här. Vi får försöka göra det bästa av situationen i slutet av säsongen.

Vad krävs för att ta sig ur den här tuffa sitsen?

–  Som lag så måste vi få i gång vårt spel och vinna fler matcher på rad. Jag personligen får fortsätta spela mitt spel och förhoppningsvis lossnar det till slut.

Kempes "hår-ritual" har blivit viral

I Los Angeles har Adrian Kempe de senaste säsongerna blivit väldigt känd för sitt hårsvall - och på Twitter har klubben via sitt officiella konto vid flera tillfällen förkunnat att en match inte kan starta utan att Kempe har "slängt med sitt hår". 

https://twitter.com/LAKings/status/1062550798138101760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1062550798138101760&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jewelsfromthecrown.com%2F2019%2F1%2F22%2F18192067%2Foff-day-watch-1-22-fun-with-numbers-adrian-kempe-los-angeles-kings

Ditt hår verkar ha blivit en snackis där borta. Är det något du tänker på och gör medvetet? 

– Haha, ja jag har sett det. Det har blivit en grej för jag har långt hår antar jag. De gillar att prata om sånt där borta, men jag ska trimma till det innan jag åker över så det blir lite mindre surr om det.

https://twitter.com/LAKings/status/1075234691395944450?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1075234691395944450&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jewelsfromthecrown.com%2F2019%2F1%2F22%2F18192067%2Foff-day-watch-1-22-fun-with-numbers-adrian-kempe-los-angeles-kings

Snoop Dogg refererade match för Kings

När Los Angeles Kings tidigare i januari tog emot Pittsburgh Penguins så kom matchen att under en kortare sekvens kommenteras av världsstjärnan och rapartisten Snoop Dogg - något som spreds som löpeld på sociala medier och snabbt blev en succé.

– Jag lyssnade på det efteråt. Det var väldigt kul, han spelade musik på uppvärmningen och kommenterade matchen där.

Han var rätt sjysst på kommentera ishockey ändå!

– Haha ja, han är bra på det mesta han gör.