Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här dyker ”maffian” upp – för att stötta svensken

”Vikenmaffian” är jämfört med andra maffior ett tämligen ofarligt gäng.Foto: Gunnar Nordström.
Foto: Privat.
Men de fick inte se Hampus Lindholm spela i natt då han är fortsatt skadad.Foto: GARY A. VASQUEZ / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

ANAHEIM. Hampus Lindholm, 26, har missat fem matcher i Anaheim på grund av skadan han ådrog sig mot Edmonton härom veckan.

Men när Ducks tog emot Toronto Maple Leafs i natt, svensk tid, hade han ändå en egen hejaklack på läktaren i Honda Center.

Från Viken utanför Helsingborg fanns ett gäng på åtta män med specialgjorda collegetröjor på plats.

– Jättekul att vara här, synd bara att Hampus inte spelade. Men han har tagit väl hand om oss, säger Peter Ohlsson, som har sett Hampus växa upp som granne hemma i Höllviken.

”Vikenmaffian”, som de kallar sig, är på rundresa i västra USA och kom till Anaheim från San Francisco med stopp i Monterey längs Stilla havskusten.

Hampus gav gruppen en guidad tur i sin hemmaarena och där ingick ett stopp uppe på pressläktaren och utdelning av Duckssouvernirer.

– Kul att ha dem här. Speciellt när de kommer från Viken, där jag växte upp, säger Hampus.

Redan när gänget anlände till Honda Center vecklade de ut en stor svensk flagga på parkeringsplatsen och ställde sig i rätt ordning för fotografering, så att deras tröjor med Hampus tröjnummer 47 och en bokstav var på bröstet skulle bli L-I-N-D-H-O-L-M.

Hampus Lindholm borta på obestämd tid

Jodå, de hade repeterat och hittade rätt uppställning snabbt.

I dag flyger de vidare till New Orleans.

– Det har varit en fantastisk resa och just det faktum att vi känner varandra väl gör det förstås ännu roligare, säger de i mun på varandra.

Gänget som hyllade Hampus i natt består av Rasmus Eriksson, Joakim Nordström, Johan Santesson, Claes Persson, Simon Rembring, Jalle Paulsson, Peter Ohlsson och Harald Birgander.

Hampus vill inte säga hur allvarlig hans skada är, som han ådrog sig när han dunsade hårt in i sargen i mötet med Oilers den 25 februari, men gissningen är att han hinner tillbaka i god tid innan grundserien är avslutad den 4 april.

https://twitter.com/AnaheimDucks/status/1236116970350587905?s=20