Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Har börjat utnyttja sin fart bättre nu”

Foto: RICH GRAESSLE / IMAGO/IBL
Foto: BILL KOSTROUN / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Den tre matcher långa segersviten tog slut med ett brak för Vancouver Canucks i natt, svensk tid.

Efter 5-2-segern borta över New York Rangers i söndags åkte Elias Pettersson och kompani på en stjärnsmäll när man gästade New Jersey.

Devils vann med 7-2 efter mål av både Jesper Bratt och Jesper Boqvist.

– Boqvist har börjat utnyttja sin fart bättre nu och han ser isen så väl, så det är inte förvånande att han nu gör mer poäng, kommenterade förre Devilsstjärnan Ken Daneyko i tv-sändningen av matchen i USA.

Daneyko, som vann Stanley Cup tre gånger med New Jersey, hyllade också Jesper Bratt, som gjort fem mål på de tre senaste matcherna.

Bratt hade liksom Boqvist också en assist i nattens match och nådde nu för första gången milstolpen 50 poäng under karriären.

Han har gjort 7 poäng, 5 mål och 2 assist, på de tre senaste omgångarna och toppar Devils interna poängliga med sina 50 poäng, 19 mål och 31 assist.

New Jersey har nu när alla skadade spelare är tillbaka i laguppställningen två vassa offensiva kedjor. Bratt matchas ihop med Nico Hischier och Pavel Zacha och den trion noterade fem poäng.

Men man hamnade i skymundan för förstakedjan med Jack Huges, Yegor Sharangovich och Dawson Mercer, som fick ihop sex poäng.

Jack mot Quinn Hughes

För Hughes var det en extra skön seger, då han nu vann familjeduellen mot sin äldre bror Quinn, som är stjärnan i Vancouverförsvaret.

– Ja, det är förstås en extra bonus en sådan här kväll när våra föräldrar är på plats, sa Jack i en tv-intervju direkt efter slutsignalen. 

Quinn blev utan poäng och var -1.

Utan poäng blev också Canucks svensktrio Oliver Ekman-Larsson (-3), Nils Höglander (-3) och Elias Pettersson (-1).

Det såg ut som matchen mot Rangers på andra sidan Hudsonfloden ett dygn tidigare satt i benen på gästerna, som aldrig hämtade sig från New Jerseys chocköppning med 3-0 knappt 18 minuter in i den första perioden.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.