Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är svensken bäst i NHL – på hela 18 år

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEANINE LEECH/ICON SPORTSWIRE / IMAGO IMAGES / ICON SMI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST

Det finns målfarligare och mer poängbenägna spelare än Marcus Pettersson.

Men ingen i NHL har spelat lika många matcher som Pittsburgh Penguins-backen. 

Marcus Pettersson kom till Pittsburgh Penguins i december från Anaheim Ducks. Det har varit ett lyckats byte för svensken, som har fått gott om istid i sin nya klubb. 

– Jag trivs jättebra i Pittsburgh. Får spela mycket och i en lite mer offensiv roll, vilket är kul. Men jag kan inte påstå att jag jagat den offensiva biten utan den har fått komma av sig själv, sa Pettersson i januari. 

När Pettersson säger att han ”fått spela mycket”, så överdriver han inte. Faktum är att han med sina 79 spelade matcher är flitigast i hela NHL. Ingen spelare i ligan dykt upp på isen lika många gånger som Pettersson.

Både Marcus Pettersson och Kevin Fiala har bytt klubb under säsongen - nu går de mot fler än 82 spelade matcher.Foto: NHL.com

 

LÄS MER: Johan Franzén berättar om sitt mörker i exklusiv intervju

På väg mot supersiffra

Något som sajten och statistikaggregatet Eliteprospects noterade på Twitter. 

”Marcus Pettersson ser ut att spela 84 vanliga seriematcher den här säsongen. Det har inte gjorts sedan Bill Guerin spelade 85 stycken 2001. Bob Kudelski och Jimmy Carson har NHL-rekordet på 86”, skriver Eliteprospects. 

https://twitter.com/eliteprospects/status/1110353768368013312

På sina 79 matcher har Pettersson stått för 22 assists och två mål. 22-åringen har också varit inblandad i flera slagsmål – vilket SportExpressen har skrivit om tidigare.  

 

LÄS MER: Så lurade Vancouver alla – för att få Elias Pettersson