Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARC SANCHEZ/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENSTFoto: MARC SANCHEZ/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
 Foto: MARC SANCHEZ/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST
Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHN LOCHER / AP TT NYHETSBYRÅN

”Har aldrig gjort ett mål som det här...”

Publicerad

LOS ANGELES. Wow, vilket drama.

I fem akter.

Men till slut hittade Vegas Golden Knight ett sätt att vinna igen över LA Kings.

Erik Haula avgjorde efter 15.23 minuter av den andra förlängningsperioden klockan 23.31 lokal tid, 08.21 svensk tid.

Det första matchhjälten sa när han intervjuades på isen av NBC Sports var:

- That's a hockey game!

Nattens andra möte mellan skrällnykomlingen Vegas Golden Knights och rutinerade och etablerade Los Angeles Kings blev en lång rysare.

Vegas svenske anfallsstjärna, William Karlsson, fick kramp i benen i slutet av den första förlängningen och kunde knappt ta sig ut i båset, där han omedelbart fick massage av lagets trainer.

Dubbel förlängning, alltså.

”Jag har aldrig gjort ett sånt här mål”

Och det var Golden Knights som dominerade under den femte perioden.

Man hade ett flertal chanser att avgöra matchen, men Kingsmålvakten Jonathan Quick stred i kassen och höll laget kvar i matchen.

 

LÄS MER: Krossades - då spårade allt ur i sista perioden 

 

Men till slut orkade han inte stå emot.

När James Neal i full fart fick med sig pucken in över den offensiva blå linjen och kunde spela fram Erik Haula hann inte Kingsforwarden Kyle Clifford med och tappade markeringen.

Haula bröt in mot kassen från den högra tekningscirkeln och lyckades på något sätt få in pucken förbi Quick.

- Jag har aldrig gjort ett mål som det här. Vi var trötta, men vi visste att deras backar var ännu tröttare för vi hade smällt på dem hela matchen. När James hade pucken förstod jag att han skulle hitta mig med en passning, jag vet hur han tänker, sa Haula.

Alec Martinez spelade 45 minuter

T-Mobile Arena i Las Vegas exploderade i glädje och Haula blev omkramad av hela laget på isen.

Kingsspelarna såg helt förkrossade ut efter att ha förlorat den längsta matchen i klubbens historia.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL. 

 

Backjätten Alec Martinez, som spelade 44.51 minuter, såg ut att ha svårt att hålla tårarna tillbaka när han klev av isen.

Vegas har nu skaffat sig ledningen med 2-0 i matcher i den här slutspelsserien, som flyttar till Los Angeles för de två nästa mötena.

Kings får då tillbaka avstängde backstjärnan Drew Doughty till söndagens match i Staples Center.

Oscar Fantenberg gjorde en ny stormatch i Kingsförsvaret och spelade i 41.03 minuter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag