Tampa besegrade Anaheim med 2-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USATampa besegrade Anaheim med 2-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Tampa besegrade Anaheim med 2-1. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
J.T. Brown firar sitt mål. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAJ.T. Brown firar sitt mål. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
J.T. Brown firar sitt mål. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

"Har absolut aldrig haft en så bra start"

Publicerad

ANAHEIM. Tampa Bay Lightning går inte att stoppa.

I natt, svensk tid, avslutade man den tre matcher långa turnén till Kalifornien med en ny seger.

Tre raka, alltså.

Mot fruktade lag som San Jose, LA Kings och nu Anaheim. Det blev 2-1 i Honda Center, men siffrorna kunde varit större.

– Vi har absolut aldrig haft en sådan här bra start på säsongen. Vi bara trummar på, framför allt under de här tre matcherna härute i Kalifornien känns det som vi tagit ett steg till, säger Victor Hedman, 26.

Han gjorde ännu en stormatch och var än en gång Tampas fältherre i försvaret med sina 27 byten och 24.58 minuter.

– Det känns oerhört kul och inspirerande varje match nu när det går så bra. Vi hade kanske hade kunnat ha en större ledning efter två perioder , men vi hittar ändå en väg att vinna och det är det som är oerhört kul att vara med om., säger Victor när han pustar ut i omklädningsrummet efteråt.

Lightning har varit ligans bästa lag i höst och toppar den gemensamma tabellen på 30 poäng.

Man har bara förlorat två matcher efter ordinarie speltid efter 18 omgångar.

"Det fungerar inte riktigt"

Är din roll större nu än vad den var i finalgänget ni hade mot Chicago 2015?

– Jag hade en ganska stor roll då också, men det är den väl. Mina minuter har gått upp ganska mycket och jag tycker att det är skitkul att få spela mycket, som ni alla vet.

– Jag gillar rollen jag har, då jag får spela i alla situationer. Och jag känner mig som en av ledarna i laget, både på och utanför isen. Så det är oerhört inspirerande att få dra på sig den här tröjan varje kväll. Alla drar åt samma håll och spelar efter de riktlinjer som gjorts upp.

Coachen Jon Cooper har delat på sitt svenska backpar med Hedman och Anton Strålman, 31, för att få mer stabilitet i försvaret.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Victor har Jake Dotchin som partner medan Strålman matchas med Mikhail Sergachev.

Så här säger Anton om lagets slagstyrka i vinter:

– Jag tycker inte om att jämföra lag för lag. Det fungerar inte riktigt. Det är olika spelare, ett annat system vi försöker spela... men visst, det är ett bra go i laget och det mesta stämmer.

Känner du mer ansvar nu när du spelar med en ung kille, som Sergachev?

– Ja, jag har väl en lite annan roll nu. Lite mentorskap, så att säga. Det är någonting som jag inte gjort tidigare under min karriär, men det är alltid utvecklande. Man får ta tag i nya saker och det ser jag bara som en rolig uppgift.

Ilska mot domaren

Känner du att ni kan gå hela vägen och bli mästare?

– Det är en lång säsong och man vet aldrig vad som kan hända, men fortsätter vi så här och kan spela till oss fördelen av hemmais under slutspelet, så finns förutsättningarna. Men det gäller att vara bäst då när det verkligen gäller, säger Anton.

Vladislav Namestnikov gav Tampa Bay ledningen i matchen i powerplay i mitten av den andra perioden, framspelad av kedjekompisarna och poängmaskinerna Nikita Kucherov och Steven Stamkos.

Ducks kvitterade tidigt i den tredje perioden genom Jakob Silfverberg, men glädjen blev kortvarig för hemmafansen.

J.T. Brown sköt 2-1 för gästerna efter 7.18 och sedan gick inte videodomarens beslut Anaheims väg i mitten av perioden när man såg ut att ha kvitteringen inne.

– Det gick inte att se om pucken var över mållinjen, vilket väl de flesta av oss trodde. Men målvaktens benskydd skymde vad som hände och det är något vi måste acceptera, sa Duckscoachen Randy Carlyle efteråt.

Han var mer arg över att Lightning inte drabbades av en utvisning just före 2-1-målet.

– En av deras spelare satte klubban i skridskon på (Sami) Vatanen, så att han inte kunde ta sig fram bakom vår kasse. Där borde det ha varit en utvisning, sa Carlyle.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag