Boston gjorde sex raka mål och vände 1-3 till 7-3. Foto: Tony GutierrezBoston gjorde sex raka mål och vände 1-3 till 7-3. Foto: Tony Gutierrez
Boston gjorde sex raka mål och vände 1-3 till 7-3. Foto: Tony Gutierrez
Foto: Tony GutierrezFoto: Tony Gutierrez
 Foto: Tony Gutierrez
Loui Eriksson (t v) hyllas som "alla tränares dröm". Foto: Tony GutierrezLoui Eriksson (t v) hyllas som "alla tränares dröm". Foto: Tony Gutierrez
Loui Eriksson (t v) hyllas som "alla tränares dröm". Foto: Tony Gutierrez

Hånskratt – då kom Bostons jättevändning

Publicerad

LOS ANGELES. Underläge med 1-3 efter en period på bortaplan i Dallas.

Bostoncoachen Claude Julien svor, hånskrattade och grimaserade i båset och var förbannad på domarna för vad som hände i samband med Stars andra- och tredje mål.

Men Julien och hans Bruins tog sig samman och gjorde sex raka mål och vann matchen med 7-3.

Loui Eriksson var målskytt igen och har nu gjort fem mål på de sex senaste matcherna.

- Eriksson är en drömspelare för vilken tränare som helst, berömde förre general managern i New York Rangers, Neil Smith, i tv-studion hos NHL Network.

Målkalaset i American Airlines Center i Dallas var nattens bäste hockeyunderhållning i NHL.

Och för Loui Eriksson var förstås målet och segern speciell, då han trejdades från Dallas härom året för Bruinstalangen Tyler Seguin.

"Loui Eriksson är en tränares dröm"

Snacket har gått att Dallas vann den bytesaffären med bred marginal och visst har Seguin utvecklats till en stjärna i ligan, men som Loui Eriksson spelat under de senaste veckorna är det ingen i Boston som klagar.

Nattens fullträff var Erikssons 21:a den här säsongen och kom till på typiskt vis, där svensken höll sig framme vid motståndarkassen och tryckte in pucken.

Målet gav Bruins ledningen med 4-3 och kom med bara 52 sekunder kvar av den andra perioden.

- Loui har så många kvaliteter. Han är en vass målskytt men är också en spelare man kan lita på defensivt. Kort och gott är han en tränarens dröm, då han är lättcoachad och gör vad man säger. Boston har haft stor nytta av honom sedan han kom till klubben, sa Neil Smith.

Brad Marchand var matchens lirare

Loui hade sju skott på mål i nattens match och var +1.

Hos Dallas var Johnny Oduya den ende svensken som hamnade i poängprotokollet efter att ha svarat för en assist.

John Klingberg, Patrik Nemeth och Mattias Janmark blev alla utan poäng.

Matchens lirare var Bostons Brad Marchand, som gjorde två mål och assisterade till ytterligare ett.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag