Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hånet: ”Alla sa att vi var det sämsta laget”

Foto: OLLE WANDE / FOTO: OLLE WANDE / KOD: 7138 EXPRESSEN
Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Precis som hos många andra spelare som blivit trejdade till Buffalo var Robert Häggs första reaktion negativ.

Men efter snart tre månader i staden har han ändrat åsikt.

Både om Buffalo och Sabres.

Med tre raka vinster under serieupptakten har Hägg och kompani tagit revansch på alla belackare.

– Alla hävdade att vi var det sämsta laget som någonsin ställt upp i NHL, säger Hägg inför fredagskvällen upphaussade möte med Boston Bruins.

Just det, Linus Ullmark gör ett återbesök för första gången efter flytten till Boston i somras.

Den 28-årige målvaktsstjärnan lämnade Buffalo efter sex säsonger och 117 matcher i kassen hos Sabres.

Han fick ett drömkontrakt över fyra år i Boston värt 172 miljoner kronor.

Ullmark har inte spelat de två inledande seriematcherna, men gör seriedebut när man gästar KeyBank Center natten till lördag, svensk tid.

Kan han få stopp på den nya upplagan av sin gamla klubb.

– Det blir en spännande match, inte minst med tanke på den rivalitet som finns mellan klubbarna sedan många år tillbaka, säger Robert Hägg, 26, till SportExpressen.

Han blev trejdat från Philadelphia Flyers till Buffalo i somras och säger sig ha acklimatiserat sig väl i den nordvästra delen av delstaten New York.

– Jag åkte över tidigt i början av augusti för att ordna med bostad och allt och måste säga att jag stortrivs. Buffalo har överraskat på mig, här finns mycket fin natur och många parker i och runtomkring staden.

 När lagkaptenen och centerstjärnan Jack Eichel på grund av bråket kring sin nackskada bad att om få bli trejdad räknade experter och fans att Sabres skulle falla ihop som ett korthus.

Men så har inte skett. Man har plockat in två nya målvakter, Aaron Dell och Craig Anderson, förstärkt backsidan med Will Butcher, Robvert Hägg och Mark Pysyk och kompletterat anfallet med Vinnie Hinostroza.

Tränaren Don Granato kom in under den förra säsongen när Ralph Krueger fick sparken efter tolv raka förluster.

Att man förutom Eichel och Ullmark också tappat eller gjort sig av med Sam Reinhart, Rasmus Ristolainen, Jake McCabe, Matt Irwin, Tobias Rioeder och Riley Sheahan fick hockeyinsiders att döma ut laget inför säsongsstarten.

– Vart vi än kollade stod det att Buffalo skulle vara sämst i ligan, säger Robert Hägg.

Så spelarna tog varandra i hand och samlades kring ordet revansch.

”Är inga superstjärnor”

– Vi har inga superstjärnor, men man kan vinna i den här ligan och man jobbar ner motståndarna. Vi har ett väldigt ungt lag, så det är jätteroligt att komma till rinken varje dag. Det är ett jättebra gäng, så här finns mycket energi. Det är kul prat och surr i omklädningsrummet dagligen, säger Hägg.

Han har fått en defensiv roll i ett backpar med Mark Pysyk och haft bra med istid i matcherna så här långt.

– Jag har fått skapligt med istid så här långt och hittat min roll. Mitt uppdrag är att jobba med defensiven, att spela försvar och döda utvisningar. Det är skitkul att få de där minuterna jag fått i matcherna.

Buffalo draftade först i somras och valde backtalangen Owen Power, som spelar collegehockey den här vintern. Klubben har också en handfull andra talanger i sin pipeline, så hur ser du på framtiden i Sabres?

– Buffalo har absolut en ljus framtid. Det finns ett flera stora talanger i farmarlaget i AHL, så några fina år väntar klubben framöver.

Hur mycket kontakt håller du med dina gamla lagkamrater i Philadelphia?

– Inte alltför mycket. Jag har haft fultl fokus på att komma in bra i mitt nya lag, men visst har jag pratat med Oskar (Lindblom) i höst.

Ni är ett riktigt svenskgäng i Sabres med dig, Rasmus Dahlin, Victor Olofsson och Rasmus Asplund i laguppställningen just nu?

– Det är kul att vi är några svenskar i laget och de är alla bra killar. I Philadelphia var det bara jag och Oskar.

Du känner väl Olofsson sedan tiden i Modo?

– Visst, vi gjorde väl tre år ihop där i allt från U16 till J20. Så lite Modo-snack blir det emellanåt.

Zibanejad svarar på tre frågor