”Händer det här – ska en maskin hålla mig vid liv?”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Henrik Lundqvist genomgick en svår hjärtoperation förra året. 

Nu berättar den svenske NHL-målvakten om känslorna och medger att det har varit en tuff period i livet. 

– Jag tänkte: händer det här verkligen? Ska en maskin hålla mig vid liv?, säger Lundqvist känslosamt i en intervju med NHL Network.  

Det var i december förra året som Henrik Lundqvist meddelade att han inte kommer spela med Washington Capitals. Anledningen var att han hade, tillsammans med läkarna, upptäckt ett hjärtfel. 

Tio dagar senare genomförde han operationen och han har sedan dess jobbat på att återhämta sig. 

Henke: ”Händer det här verkligen?”

I en trailer till en stor intervju med NHL Network berättar den svenske NHL-stjärnan om tiden som varit. 

– Jag fick ett samtal från läkarna och då säger de: förlåt men det här kommer bli en operation. Det var liksom aldrig något snack om saken, det vara bara att göra det. Nästa steg skedde två veckor senare och då låg jag i sjukhussängen i Cleveland och gjorde mig redo för operationen, säger ”Henke” och fortsätter: 

– Jag var väldigt lugn och det kanske var det som hjälpte mig eftersom jag är en elitidrottare. Men jag tänkte: händer det här verkligen? Att de ska öppna mitt hjärta och att en maskin ska hålla mig vid liv? I det ögonblicket handlade det bara om att försöka få kontroll på situationen.

Henrik Lundqvist är en legendar i New York Rangers. 38-åringen har spenderat hela 15 säsonger i Rangers men inför den här säsongen gick parterna skilda vägar och då valde Lundqvist att fortsätta NHL-resan – men med Washington Capitals i stället. 

Lundqvist har vunnit OS-guld 2006 och VM-guld 2017. Totalt har han spelat 74 matcher med Sverige. Han har även två SM-guld med Frölunda.

https://twitter.com/NHLNetwork/status/1379421129274691585