Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han slogs blodig mot sargen i natt

Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. Det var nattens otäckaste smäll i NHL.

Patrik Nemeth, 29, fick ett felskär och åkte med huvudet före in i sargen under Colorados bortamöte med Los Angeles Kings i Staples Center.

Nemeth blev liggandes en stund på isen, men kunde så småningom med blodigt ansikte ta sig ut till omklädningsrummet med hjälp av lagkamrater.

Han grimaserade av smärta och återkom inte i matchen.

Händelsen inträffade sex minuter in i den andra perioden när Nemeth hakade ihop med Kingsforwarden Jaret Anderson-Dolan och föll framstupa med huvudet före in i långsargen.

Det såg så alllvarligt ut att även Kingsspelarna på isen snabbt gjorde Colorados ledning i båset uppmärksam på att Nemeth behövde skyndsam hjälp.

Av allt att döma hade visiret på svenskens hjälm slagit så hårt mot ansiktet att blodvite uppstått.

Nemeth klarade sig utan hjärnskakning

Tv-kommentatorerna hos Bally Sports spekulerade om en tänkbar hjärnskakning, men efter matchen meddelade coachen Jared Bednar att Patrik Nemeth klarade sig undan det. Svensken var dock omtumlad.

Matchen, som inleddes med en uppvaktning från Kings till kaptenen Anze Kopitar sedan han i veckan nått milstolpen 1000 poäng i NHL, slutade med en 3-2-seger för Colorado.

André Burakovsky svarade för två assist och utnämndes till en av matchens tre stjärnor.

Ingen MacKinnon i Colorado

Avalanche saknade centerstjärnan Nathan MacKinnon, så Tyson Jost fick hoppa in mellan Gabriel Landeskog och Mikko Rantanen i förstakedjan.

Hos LA Kings stod Carl Grundström och Lias Andersson för var sin målgivande passning. 

Lagen möts igen i dag, lördag, i samma arena, Staples Center.
Senaste snackisarna från NHL med Adam Johansson och Jonatan Lindquist