Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Busen slår tillbaka mot anklagelserna

Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viaplay.
Foto: Viaplay.
Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA

Robert Bortuzzo talar ut om den brutala tacklingen på Viktor Arvidsson.

Kanadensaren crosscheckade Arvidsson så illa att han troligtvis missar resten av året.

– Jag är stolt över sättet jag spelar, hårt men utan att vara elak, säger Bortuzzo till STL Today.   

Nashville-svensken Viktor Arvidsson blev brutalt tacklad av Robert Bortuzzo och blir troligtvis borta året ut. 

I första perioden i en match mot St Louis för en dryg vecka sedan knuffade Robert Bortuzzo Arvidsson i ryggen så att svensken flög in med huvudet i ribban. När Arvidsson sedan försökte resa sig delade kanadensaren ut en crosschecking i ryggen på Arvidsson och efter incidenten meddelade Nashville att svensken förmodligen skulle missa resten av året med en ”underkroppsskada”.

En som inte missade resten av året är Roberto Bortuzzo som spelar igen efter sin fyra matcher långa avstängning. Han har nu också uttalat sig om den brutala tacklingen för första gången och han slår tillbaka mot de som menat att hans avsikt var att skada Arvidsson.

– Crosscheckningen var kanske lite överdriven. Men min intention är aldrig att skada någon. Jag accepterade straffet och ser fram emot att gå vidare, säger Bortuzzo till STL Today.

”Är stolt över sättet jag spelar”

Bortuzzo berättar att han fortfarande inte bett om ursäkt till Arvidsson och säger att han inte tänker förändra sin spelstil på grund av det som hänt.

– Jag kommer spela hårt. Jag känner att jag är bra när jag spelar på gränsen, säger Bortuzzo.

– Det är heta matcher ibland och jag är inte en elak spelare. Jag är inte ute på isen och försöker skada spelare och det står jag för. Jag måste spela på gränsen. Jag är stolt över sättet jag spelar, hårt men utan att vara elak. 

Bortuzzos tränare Craig Berube håller med och tror att han kommer lära från sitt misstag.

– Han vet att om han crosscheckar någon på det sättet kommer det bli konsekvenser. Han spelar hårt men vanligtvis gör han inte sådana saker. Han kommer spela sitt spel och jag tror att det kommer gå bra, säger Berube.

Möt SHL-stjärnan som inte ångrar missade NHL-chansen