Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han skulle ha gått dit före deadline”

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. – Ge honom ett värdigt slut och låt honom själv få välja hur han vill gå vidare!

Det är de amerikanska hockeyexperternas råd till New York Rangers i dramat kring Henrik Lundqvists framtid i klubben.

– Han skulle nog ha gått till Sharks på deadline i fjol efter att ha varit den bäste målvakten under All Starmatchen i just San Jose. Tajmingen hade varit väl vald för ett sådant beslut och som vi vet är tajming allt här i livet, säger förre lagkamraten och numera tv-experten Kevin Weekes till SportExpressen.

Kevin Weekes är den som känner Henke bäst bland alla NHL-experterna i USA och Kanada, då han och Henrik var lagkamrater i New York Rangers under två säsonger när svensken kom till New York inför säsongen 2005-06.

Efter en lång karriär som NHL-målvakt har Weekes etablerat sig som en framgångsrik expertkommentator hos NHL Network.

SportExpressen har också dagarna före påskhelgen talat med Keith Jones och Pierre McGuire på NBC Sports om Lundqvists framtid.

Färdigspelat i Rangers

Alla tre tror att Henke spelat färdigt i Rangers.

Men de vill se ett så snyggt slut som möjligt på svenskens uttåg.

– Han har förtjänat rätten att själv få ha en röst med i spelet om vad som ska hända nu, säger förre NHL-spelaren Keith Jones, som var lagkamrat till Peter Forsberg i Colorado Avalanche.

Men Jones ser inte att Henke kommer att göra någon fler säsong i Rangers.

– Jag tror att det slutar med att Rangers går vidare med de två unga målvakter som man nu har. Men i mina ögon måste man ta hänsyn till hur Hank vill att det ska sluta. Han har förtjänat den rätten att få ha ett ord med i laget efter att ha varit en fantastisk målvakt för klubben och varit en lojal Ranger under alla år. Hank har alltid representerat Rangers med klass och på ett proffsigt sätt, fortsätter Jones.

Pierre McGuire är försiktig när han väljer orden, men ger Lundqvist ett toppbetyg:

– Det är svårt att säga vad som kommer att hända med Hank. Men en sak vill jag poängtera och det är att han är en av de viktigaste spelarna i New York Rangers historia. Vilken speciell karriär han haft. Förhoppningsvis får han möjlighet att välja det slut han själv vill ha, kommenterar McGuire.

”Han imponerar fortfarande”

Kevin Weekes är säker på att Henke kan få det slut han vill ha i Rangers.

– Jag är övertygad om att Henrik kommer att få sin vilja igenom till slut, så att det blir bra för honom också. Han är en nära vän och jag fick chansen att som lagkamrat på nära håll se vilken fantastisk spelare han är. När jag går till Madison Square Garden och ser honom spela i dag sitter jag snett bakom Rangerskassen under två perioder och kan följa allt han gör på isen. Och han imponerar fortfarande, menar Weekes.

Nu när Igor Sjesterkin och Alexandar Georgiev tagit över målvaktsjobbet i Rangers är det tufft att få istid för Lundqvist.

– Om Henrik vill kan han fortfarande vara en bra målvakt i NHL. Men jag är osäker om han vill flytta från New York även om jag kan se honom hjälpa flera andra lag. Han kanske inte kan spela 60-70 matcher längre, men han är fortfarande tillräckligt bra för att ta en plats i den här ligan. Frågan är om han och hans hustru Therese vill flytta. Jag vet inte om Frölunda heller är ett alternativ för honom och familjen, avslutar Kevin Weekes.


63 sekunder som ger dig det viktigaste du behöver veta om ”King Henrik”