Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kommer passa väl med Pettersson”

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Vancouver tror sig ha hittat den perfekta tredje länken till lagets toppkedja med Elias Pettersson och Brock Boeser.

Därför trejdade man med Tampa Bay Lightning under lördagen för att få rättigheterna till J.T. Miller.

– Han fyller ett behov vi haft och vi tror att han kommer att passa väl ihop i en kedja med Pettersson och Boeser, sa coachen Travis Green under en intervju med NHL Network under NHL-draften i Vancouver.

Vancouver testade olika spelare på vänsterkanten under förra säsongen intill duon Pettersson och Boeser, som snabbt utvecklade bra kemi tillsammans på isen.

J-T. Miller är en power forward, som kanske inte har kvaliteter för att ta en plats i en förstakedja i NHL, men Canucks kunde förmodligen inte hitta någon bättre spelare som var tillgänglig för tillfället.

Miller är 26 år och producerade 47 poäng, 13 mål och 34 assist, på 75 matcher i Tampa Bay förra säsongen.

Han har fyra år kvar på ett kontrakt, som betalar honom 49,4 miljoner kronor per år.

Lightning behövde bli av med hans lön för att få utrymme med ett nytt avtal med Brayden Point, som är restrictd free agent från den 1 juli.

Tillfällig lösning

På sikt är Vancouvers tanke att den i fredags draftade ryske Vasilij Podkkolzin, 17, ska bli den kedjekamrat Elias Pettersson och Brock Boeser behöver.

En stor, stark och åkskicklig ytterforward från St. Petersburg, som dock har två år kvar på sitt KHL-kontrakt.

Så J.T. Miller kan vara den tillfälliga lösning man behöver för de kommande två-tre åren.

Travis Green passade på och hyllade Elias under tv-intervjun.

– Det är ett nöje att coacha honom. Vi visste inte riktigt om vi skulle använda honom som ytterforward eller center, men han visade snabbt att han var mogen att vara centerforward i NHL. Han har en fantastisk framtid i klubben och NHL. Elias vet vad som krävs för att vinna i den här ligan. Han tar stort ansvar i defensiven också, vilket gör honom till en komplett forward, sa Green.