Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han kommer inte spela fler matcher”

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Elias Pettersson, 22, har inte spelat en match sedan den 2 mars.

Mycket talar för att Vancouver Canucks svenske centerstjärna spelat färdigt för säsongen.

Det uppgav hockeyinsidern Chris Johnston under lördagens tv-magasin  Hockey Night in Canada.

– Rehabiliteringen av handledsskadan går framåt, men det låter som Elias Pettersson inte kommer att hinna spela fler matcher den här säsongen, uppgav Johnston.

Bedömningen är baserad på att Canucks inte kommer att nå slutspelet om Stanley Cup, vilket inte ser ut att vara möjligt med tanke på lagets position under strecket i NHL:s kanadensiska division.

Man har 15 matcher kvar i grundserien fram till den 19 maj. På grund av det 20 dagar långa spelstoppet för laget nyligen, så har man en rad inställda matcher som ska spelas och förlänger seriespelet för Canucks långt in i maj.

– Enligt den information jag har ser tiden ut att bli för knapp för en comeback den här säsongen även om läkningen av skadan går i positiv riktning och Pettersson har börjat åka skridskor på egen hand, kommenterade Chris Johnston under programmets segment ”Headlines”, som sänds i den andra periodpausen av lördagens huvudmatch varje vecka i Kanada.

Elias Pettersson har missat flera veckor

Elias Petterssons senaste match var mot Winnipeg borta tisdagens den 2 mars. Han var en av Canucks målskyttar när man föll med 2-5 och gjorde 25 byten med 17.31 minuters istid.

Sedan dess har han missat 14 matcher.

Från början uppgav klubben bara att det handlade om en ”skada på överkroppen” och att Elias var ”day-to-day”.

Men ganska snart framkom det att skadan var allvarligare än så och att det skulle ta mer än några dagar för rehabiliteringen.

Under de senaste veckorna har det framkommit i kanadensiska media att det handlar om en skada på den ena handleden och det är information som också SportExpressen fått.

Men något ingrepp har inte gjorts och någon operation sägs, enligt uppgift, inte vara aktuell.

Elias Pettersson hann göra 26 matcher och producera 21 poäng, 10 mål och 11 assist, innan skadan kom i början av mars.