Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kan acceptera det för hennes skull”

Erik Karlssons framt Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik och Melinda. Foto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES

Erik Karlssons klubbval fortsätter att skapa spekulationer.

Enligt Ottawa Sun hoppas svensken i första hand på erbjudanden från två klubbar – där en återkomst till Ottawa Senators är ett av alternativen.

”Den här gången kan Erik Karlsson vara mycket mer mottaglig för tanken”, skriver krönikören Don Brennan – och pekar ut hustrun Melinda som främsta anledningen.

Erik Karlssons kontrakt är på väg att gå ut och från 1 juli är han fri att diskutera kontrakt med samtliga NHL-klubbar.  New York Rangers och Tampa Bay Lightning har uppgetts vara möjliga alternativ om den tidigare Norrisvinnaren lämnar San José – men nu pekar Ottawa Sun ut två andra klubbar.

”En väl insatt källa säger att det speciellt är två lag han hoppas få konkurrenskraftiga erbjudanden från – Ottawa Senators och Montreal Canadiens”, skriver krönikören Don Brennan. 

https://twitter.com/ottawasuncom/status/1135746965520752647

Don Brennan pekar främst ut en anledning till att Ottawa är ett alternativ – trots att parterna inte lyckades komma överens förra sommaren och trots att klubben slutade sist i NHL.

”Varför? På grund av att hans fru, Melinda, som är född och uppvuxen i Ottawa, har hemlängtan och väldigt gärna vill vara nära sin familj igen”, skriver Brennan.

”Erik Karlsson kan acceptera det”

Ottawa Senators uppges ha erbjudit Erik Karlsson ett åttaårskontrakt värt cirka 750 miljoner kronor förra året. 

”Den här gången kanske de inte behöver erbjuda lika mycket. Det kan vara så att de endast behöver presentera ett någorlunda konkurrenskraftigt kontrakt för att göra både honom och en stor del av fansen nöjda. Karlsson skulle kunna acceptera det, så att han och Melinda kan bo i sitt stora hus i Ottawa året runt. Och, det viktigaste av allt, så att hon kan vara nära sin familj”, skrive Brennan.

Toronto Maple Leafs och Buffalo Sabres är två andra klubbar som ligger relativt nära Ottawa men de uppges inte finnas med på Erik Karlssons lista.

New York Rangers, som endast ligger en kortare flygresa från Ottawa, nämns däremot fortsatt som ett alternativ för Erik Karlsson.

Karlsson kan stanna i San José

Erik Karlssons egna ord efter att San Josés säsong tagit slut tolkades av många som ett avsked.

 ”Tack till hela San Jose Sharks organisation, fansen och speciellt lagkamraterna. Det var en jättebra tid som tog slut för tidigt. Men vi skapade många fina minnen. Hela Bay area har inte visat upp någonting annat än klass och respekt mot mig och min familj. Tack”, skrev han på Twitter.

Men enligt Sportsnets Elliotte Friedman är San José fortfarande ett alternativ för svensken.

– Det sägs att Erik Karlsson tar lång tid på sig för att bestämma sig om han vill stanna i San Jose eller inte. Jag tror att vi inom en vecka får veta om han stannar eller undersöker sina alternativ på marknaden, sa Friedman i helgen.