Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han hyllas efter dubbla slagsmål: ”Gnäller inte”

Foto: USA TODAY NETWORK / STAN SZETO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. En kanonpassning till ett av målen från Erik Karlsson.

Och Marcus Sörensen bidrog med både en assist och två slagsmål.

San Joses svenskar var med och hjälpte till när Sharks tog två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats med en 5-2-seger över Los Angeles Kings i morse, svensk tid.

– Sörensen har haft ett tufft år med skador, men gnäller aldrig. Det värmer att se med vilken passion han spelar och i kväll gjorde han ett jättejobb, sa lagkaptenen Logan Couture efteråt.

Marcus Sörensen hamnade i två slagsmål under andra halvan av matchen, båda gångerna med Kingsforwarden Andreas Athanasiou.

– Det såg inte ut som Sörensen startade någon av fajterna, men han antog utmaningen och stod upp för sig själv och laget. Han gjorde en kanonmatch och visade att han ville göra skillnad, sa Sharkstränaren Bob Boughner under sin presskonferens efter matchen.

Sörensen öppnade upp Kingsförsvaret med sin passning till Brent Burns, som gav Patric Marleau chansen att göra 2-1-målet efter 13.50 minuter av den första perioden.

Knappt fyra minuter senare var det Erik Karlsson som öppnade upp motståndarförsvaret med en crosspassning genom mittzonen till Timo Meir.

Returen på Meirs skott från nära håll plockades upp av Rudolfs Balcers och gav hemmalaget ledningen med 3-1.

Med nattens vinst är San Jose bara tre poäng från den sista slutspelsplatsen i NHL:s West division.

Erik Karlsson och kompani har två matcher tillgodo på Arizona, som parkerar på fjärdeplatsen.