Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kaptenen: ”Ge mig chansen med Dahlén”

Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Jonathan Dahlén, 23, fortsätter producera poäng i San Jose Sharks.

Med nattens assist i bortamötet med Nashville har den 23-årige rookien gjort poäng i fyra av sina sex första matcher i NHL.

Men Dahléns målpass räckte inte, Predators vann hemma med 3-1.

En av målskyttarna var Filip Forsberg, som med ett stenhårt handledsskott avlossat mitt i skottsektorn gav Nashville ledningen med 2-0 i mitten av den andra perioden.

Det var Forsbergs tredje mål i höst.

Men matchens lirare var hemmamålvakten Juuse Saros med 28 räddningar.

Jonathan Dahléns assist kom med drygt åtta minuter kvar. På ett av hans fem skott på mål i nattens match fångade kedjekamraten Timo Meier upp returen och reducerade till 1-2.

Dahlén har svarat för 5 poäng, 3 mål och 2 assist, på sina sex första framträdanden i Sharks, där han fått plats i förstakedjan ihop med Meier och lagkaptenen Logan Couture.

– När jag såg honom innan träningslägret sa jag till Doug (Wilson, general manager, reds. anm) att den här killen kommer bli riktigt bra. Han är så smart med pucken, hur han ser spelet och hur han rör på fötterna. Jag sa ”ge mig chansen med honom, jag vill spela med honom”, säger Couture om Dahlén enligt journalisten Sheng Peng. 

Erik Karlsson: ”Han är väl förberedd”

Jonathan har inte glömt det defensiva jobbet heller, han är +5 så här långt.

– Man kunde se direkt när han kom till campen att han var redo att anta utmaningen. Han var väl förberedd och har visat vilken smart spelare han är även om han inte är den snabbaste, säger Erik Karlsson.

Dahlén delar andraplatsen i rookieligan med en handfull andra spelare, som fått ihop 5 poäng så här långt. De jagar alla Lucas Raymond, 19, som toppar på 7 poäng. 

William Eklund, 19, var tillbaka i laguppställningen hos San Jose efter att ha vilat senast i bortamötet med Boston Bruins.

Han återtog sin plats i andrakedjan med Tomas Hertl och Kevin Labanc.

Matchen i Nashville var den sista på Sharks fem matcher långa turné österut. Man vann de tre första bortamatcherna i Montreal, Ottawa och Toronto, men föll mot Bruins i Boston och i natt under det avslutande stoppet på resan i Nashville.