Dennis Rasmussen spelade VM för Sverige i Vitryssland 2014. Här i duell med Italiensk Alex Trivellato. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNDennis Rasmussen spelade VM för Sverige i Vitryssland 2014. Här i duell med Italiensk Alex Trivellato. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dennis Rasmussen spelade VM för Sverige i Vitryssland 2014. Här i duell med Italiensk Alex Trivellato. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Han dumpas av sin NHL-klubb

Publicerad

Här är nästa svensk att bli placerad på waivers av sin NHL-klubb.

Anaheim-centern Dennis Rasmussen har brutit kontraktet med klubben och är fri att skriva på för vilken klubb han vill efter att han passerat waivers.

"Dennis Rasmussen kan om inget annat lag i NHL plockar upp honom återvända till SHL. Hyfsad 'håll käften-värvning' om något lyckas signa honom", skriver Sanny Lindström på Twitter.

För ett par dagar sedan blev VM-guldhjälten Marcus Krüger nedskickad i farmarlaget Charlotte Checkers av sin klubb Carolina Hurricanes. Svensken sattes upp på waiverslistan, men ingen av de 30 andra NHL-klubbarna nappade på den hårt arbetande centern.

Nu har näste svensk drabbats av NHL-klubbarnas hårda nypor.

Rasmussen dumpad av Anaheim Ducks

Den forne Växjö Lakers-spelaren Dennis Rasmussen blev under dagen uppsatt på unconditional waivers, vilket innebär att kontraktet bryts och Rasmussen är fri att skriva på för vilken klubb han vill efter att han passerat waiverslistan.

Den 27-årige centern har stått för fyra poäng på 27 matcher i den kaliforniska klubben under säsongen.

Det svenska transferfönstret stänger på torsdag natt, vilket gör att en återkomst till SHL är teoretiskt möjlig för Rasmussen. 

Och enligt C Mores expert Sanny Lindström vore det en drömförstärkning för valfri SHL-klubb inför det kommande slutspelet.

"Dennis Rasmussen kan om inget annat lag i NHL plockar upp honom återvända till SHL. Hyfsad 'håll käften-värvning' om något lyckas signa honom", skriver han på Twitter.

https://twitter.com/Sannylindstrom/status/963103128039116896
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag