Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han dumpas av sin NHL-klubb

Dennis Rasmussen spelade VM för Sverige i Vitryssland 2014. Här i duell med Italiensk Alex Trivellato. Foto: TATYANA ZENKOVICH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Här är nästa svensk att bli placerad på waivers av sin NHL-klubb.

Anaheim-centern Dennis Rasmussen har brutit kontraktet med klubben och är fri att skriva på för vilken klubb han vill efter att han passerat waivers.

"Dennis Rasmussen kan om inget annat lag i NHL plockar upp honom återvända till SHL. Hyfsad 'håll käften-värvning' om något lyckas signa honom", skriver Sanny Lindström på Twitter.

För ett par dagar sedan blev VM-guldhjälten Marcus Krüger nedskickad i farmarlaget Charlotte Checkers av sin klubb Carolina Hurricanes. Svensken sattes upp på waiverslistan, men ingen av de 30 andra NHL-klubbarna nappade på den hårt arbetande centern.

Nu har näste svensk drabbats av NHL-klubbarnas hårda nypor.

Rasmussen dumpad av Anaheim Ducks

Den forne Växjö Lakers-spelaren Dennis Rasmussen blev under dagen uppsatt på unconditional waivers, vilket innebär att kontraktet bryts och Rasmussen är fri att skriva på för vilken klubb han vill efter att han passerat waiverslistan.

Den 27-årige centern har stått för fyra poäng på 27 matcher i den kaliforniska klubben under säsongen.

Det svenska transferfönstret stänger på torsdag natt, vilket gör att en återkomst till SHL är teoretiskt möjlig för Rasmussen. 

Och enligt C Mores expert Sanny Lindström vore det en drömförstärkning för valfri SHL-klubb inför det kommande slutspelet.

"Dennis Rasmussen kan om inget annat lag i NHL plockar upp honom återvända till SHL. Hyfsad 'håll käften-värvning' om något lyckas signa honom", skriver han på Twitter.

https://twitter.com/Sannylindstrom/status/963103128039116896
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!