Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han blev så glad att se henne att han hoppade”

Alexander Steen. Foto: USA TODAY NETWORK / JEFF CURRY-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Alexander Steen och Laila.
Laila Anderson var överlycklig efter Blue Avancemang till finalen.

Alexander Steen och St. Louis Blues firade stort efter nattens triumf i NHL.

Och för Steen kom kvällen med en bonus: ett möte med vännen Laila Anderson, 11. 

Alexander Steen ska spela final i Stanley Cup. I natt besegrade hans St. Louis motståndarna San José med 5-1 och gick vidare på 3-2 i matcher i semifinalen. Steens fjärdekedja, med Oskar Sundqvist och Ivan Barbasjev, har beskrivits som direkt avgörande i matchserien.

Steen var på gott humör efter triumfen – och han blev ännu gladare när han såg Laila Anderson, 11. Laila är inbiten St. Louis-supporter och lider av sjukdomen hemofagocytiskt syndrom, ett dödligt tillstånd som angriper immunsystemet. Kvällen till ära fick Laila agera reporter åt NBC.

Steen träffade sjuk flicka

”Steen var så glad att se Anderson att han hoppade över ett stängsel bara för att säga hej”, skriver NHL på sin hemsida.  

Det blev kramar och glädjetårar

”Otroligt”, skriver NHL-journalisten Jon Morosi.

Laila har blivit ett slags maskot för Blues, och utbytet mellan Steen och Laila blev mindre skjutjärnsjournalistik, mer breda leenden.

LAILA: – Vilka känslor upplever du just nu, Alex? 

STEEN: – Bra fråga. Mycket just nu. Vi är glada, det är väldigt speciellt att lyckas i den här staden. Och att ha med dig gör det extra speciellt.

LAILA: – Tack. Jag uppskattar att du säger så. 

https://twitter.com/NHLonNBCSports/status/1131044230590337024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nhl.com%2Fnews%2Falex-steen-interviewed-by-blues-superfan-laila-anderson-after-game-6-win%2Fc-307501572

Laila Anderson var överlycklig över att hennes favoritlag nått till Stanley Cup-final för första gången på 49 år.

– Jag kan inte förstå att vi ska spela Stanley Cup-final. Jag vet att de kommer vinna nu. Om jag vann min kamp, kommer de vinna sin. De stöttar mig, jag stöttar dem, säger hon till KSDK News.

https://www.youtube.com/watch?v=UOpVpW8gNhk