Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han är på väg att bli bäst någonsin”

Foto: USA TODAY NETWORK / JEFF CURRY-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: JEFF ROBERSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson körde över St Louis Blues i gårdagens NHL-omgång.

Nu höjs han till skyarna i Vancouver. 

Vancouver Canucks besegrade St Louis Blues med 6-1 – men den här gången överskuggade individen lagprestationen. Svenske succérookien Elias Pettersson var i galet bra slag och stod för hela fem poäng.  

Nu står Elias Pettersson på 30 poäng (15+15) på sina 26 första NHL-matcher. I Kanada tror man knappt sina ögon.

 

Elias hyllas: ”På väg att bli bäst någonsin"

Sportsnets krönikör Iain MacIntyre menar att Pettersson är på väg att skriva klubbhistoria för Canucks. Hans senaste krönika har rubriken: "Pettersson är redan nu på väg att bli den bäste spelaren i Canucks någonsin". 

"Kan han bli bäst i klubbens historia? Det är en löjlig fråga efter 26 matcher. Men skriv ner den och fråga igen om fyra, fem år. Då kanske den inte är så löjlig längre", skriver MacIntyre. 

MacIntyr upplyser också om att Petterssons match bröt en 23 år gammal svit. Inte sedan Alex Mogilny spelade i klubben 1995/1996 har en Canucks-spelare mäktat med två fempoängsmatcher på en enda säsong. 

Det är oundvikligt att Pettersson jämförs med två andra ikoniska Canucks-svenskar: bröderna Henrik och Daniel Sedin. Och ur vissa synvinklar har 20-åringen ett övertag på Sedinarna.

Elias Pettersson har passerat Sedinarna

"Daniel och Henrik Sedin hade en fempoängsmatch vardera. Tillsammans har de spelat mer än 2600 NHL-matcher. Elias Pettersson har två fempoängsmatcher. Han har spelat 26 NHL-matcher", skriver TSN-reportern Jeff Paterson på Twitter.  

Pettersson höll sig dock ödmjuk efter matchen. 

– Jag försöker skapa så mycket plats som möjligt varje gång jag får pucken. Ibland går det bättre och ibland går det inte så bra som jag vill. Idag gick det bra, säger han. 

 

LÄS MER: Elias Petterssons galna resa från Ånge till NHL-succé 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se  

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!