Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han använder dem – det är helt sjukt”

Elias Pettersson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Mats Zuccarello.
Foto: JAE C. HONG / AP
Kevin Hayes med tidigare Rangers-lagkamraten Carl Hagelin.
Foto: GENE J. PUSKAR / AP

Elias Pettersson har haft en minst sagt framgångsrik inledning på sin NHL-karriär.

Det har till och med gått så pass bra att den norska stjärnan Mats Zuccarello bytte till sig en av svenskens klubbor – för att sedan själv använda den i en match.

Elias Pettersson har tvingats avstå från att spela i fyra raka matcher efter att ha skadats i samband med Vancouvers senaste match mot Montreal. 

Det är den svenske rookiens andra skada för säsongen.

Petterssons NHL-debut kan dock inte beskrivas som något annat än en succé. Trots att han missat flera matcher toppar den unge svensken fortfarande både rookie-ligan för flest poäng och den för flest mål, och har dessutom fått NHL:s utmärkelse "Månadens rookie" två av tre gånger möjliga – endast slagen av Rasmus Dahlin.

Och när NHL-experterna tidigare den här månaden skulle tippa vinnaren av årets Calder Trophy så var de eniga: Priset bör gå till Elias Pettersson.


LÄS MER: Så lurade Vancouver alla – för att få Elias Pettersson


Zuccarello använde Petterssons klubba

En av de som imponerats av Petterssons framfart i ligan är den norske New York Rangers-stjärnan Mats Zuccarello.

I podcasten "Spittin' Chiclets", med bland annat den tidigare NHL-spelaren Paul Bissonnette, berättar den gästande Rangers-spelaren Kevin Hayes att Zuccarello har för vana att byta till sig klubbor från andra spelare som han tycker är bra.

Däribland Elias Petterson.

– "Zucc" frågar alltid andra killar i laget vi spelar mot om deras klubbor, berättar Hayes.

Han tar dock inte hem klubborna till något memorabilia-rum.

– Han använder dem i matcher, det är helt galet. Han använde en Elias Pettersson-klubba... Om någon har gjort ett sjukt mål så säger han "åh jag måste få den där klubban".

Hayes avslutar med att säga att detta inte är något som han själv är särskilt sugen på att testa.

– Det är sjukt, jag har använt samma typ av klubba sen jag gick i sjunde klass. På riktigt, jag har inte ändrat en enda sak. Och han använder en ny klubba varje träningspass.