Carl Hagelin.
Carl Hagelin.

Hagelin hyllar tränaren - trots stora sågningen

Publicerad

LOS ANGELES. Att coachen John Tortorella fick sparken bara fyra dagar efter New York Rangers uttåg ur Stanley Cup kom som en överraskning för spelarna.

- Ja, det var en överraskning, jag hade ingen aning om att det var på gång, säger Carl Hagelin till SportExpressen.

Den speedige svensken säger att han inte hade något otalt med Tortorella trots coachens uttalandenn under slutspelet att Hagelin “var kass i power play”.

- Jag tog inte den kommentaren så allvarligt, då jag knappt spelade power play och vi dessutom snabbt talade ut om saken. Det var kanske inte hans smartaste uttalande, men han sa “förlåt” till mig och saken var utagerad.

I övrigt inga problem med Tortorella?

- Nej, absolut inte. Han gav mig chansen i NHL och lät mig spela den fartfyllda hockey jag gillar att göra.

Kan det vara nyttigt för er att byta tränare nu, Tortorella hade varit på posten i drygt fyra år?

- Jag har aldrig varit med om ett tränarbyte förut, men när någon ny kommer in dyker det väl alltid upp nya idéer och det kan vara bra ibland.

Ditt kontrakt går ut nu?

- Förhoppningsvis blir jag kvar i Rangers, det är vad jag vill. Jag trivs bra i New York och med klubben.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag