Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldtränaren: ”Jag är fullständigt förkrossad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY KUDENKO / IBL/SPUTNIK
Foto: BILDBYRÅN

Hela hockeyvärlden tänker på Oskar Lindblom.

Sent i fredags kom beskedet att den 23-årige NHL-svensken drabbats av cancer.

”Jag är fullständigt förkrossad av nyheten. Oskar är inte bara en fantastisk hockeyspelare och en perfekt lagkamrat, han är en ännu bättre människa”‚ skriver Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg på Twitter.

Philadelphia Flyers gick under fredagskvällen ut med nyheten att lagets svenske forward Oskar Lindblom inte kommer att spela mer under säsongen.

Han har drabbats av Ewings sarkom, en form av skelettcancer. Flyers skrev i ett pressmeddelande att Lindblom diagnostiserats av specialistläkare i Pennsylvania och att han kommer att genomgå vidare undersökningar nästa vecka.

Därefter påbörjas behandling direkt.

”Philadelphia Flyers kommer göra allt för att stötta Oskar och se till att han får bästa möjliga vård. Av respekt för Oskar och hans familj kommer vi inte att kommentera mer än så för tillfället. Vi ber er att respektera Oskars privatliv så att han kan lägga all kraft på behandlingen och bli fullt återställd”, skrev NHL-klubben på hemsidan. 

Sedan dess har hela hockeyvärlden visat sitt stöd för den svenske 23-åringen. Mängder av NHL-spelare, NHL-klubbar och gamla lagkamrater från Sverige har stöttat Lindblom.

”Jag är fullständigt förkrossad av nyheten. Oskar är inte bara en fantastisk hockeyspelare och en perfekt lagkamrat, han är en ännu bättre människa. Cancer är skoningslöst och drabbar ibland de finaste människorna”, skriver Tre Kronors förre förbundskapten Rikard Grönborg på Twitter.

Stjärnornas stöd till Oskar Lindblom 

Dallas Stars-backen John Klingberg:

”Fuck cancer. Vi kämpar med dig”.

”Så jävla hemskt och orättvist. Tänker på dig, Oskar Lindblom”, skriver Jacob de la Rose.

Philadelphia Flyers rival New York Rangers skriver på sitt officiella konto:

”Du finns i våra hjärtan och tankar, Oskar Lindblom. Vi står vid din sida genom den här fighten”.

Oskar Lindbloms svenske lagkamrat i Philadelphia Flyers, Robert Hägg, satt på ett flyg tillsammans med resten av laget när SportExpressen nådde honom.

– Allt har kommit så väldigt plötsligt, så det är jobbigt att hantera just nu. Hockey är inte ens värt att prata om just nu. Men vi kommer att spela för Oskar.

Johan Alcén: ”Allt är så overkligt”

Brynäs Johan Alcén, som spelade med Lindblom senast 2017, tog emot beskedet med bestörtning.

– Allt är så overkligt, denna hemska sjukdom har drabbat en av världens absolut bästa killar. Det går inte att sätta sig in i hans situation och hur han känner. Givetvis går alla tankar till honom och hans nära och kära.

– Jag har förmedlat att detta tar vi oss igenom tillsammans.

Nu kommer även Oskar Lindbloms flickvän Alma Lindqvist att dela ett känslosamt inlägg på sin Instagram. 

”Gud ger sina tuffaste utmaningar till de starkaste personerna. Vi är så tacksamma för alla era meddelanden. Jag kan fortfarande inte fatta det här men vi ska kämpa som aldrig förr för att du så snabbt som möjligt ska bli frisk igen. Kommer alltid att älska dig.”

Oskar Lindblom kommer att missa resterande del av säsongen och inleder behandling i början av kommande vecka.

SportExpressen har varit i kontakt med Alma Lindqvist som har gett okej att publicera hennes inlägg från Instagram.