Lias Andersson vid draften den 23 juni. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅNLias Andersson vid draften den 23 juni. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Lias Andersson vid draften den 23 juni. Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN
Andersson var med och tog SM-guld med HV 71. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅNAndersson var med och tog SM-guld med HV 71. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Andersson var med och tog SM-guld med HV 71. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Guldhjälten skriver på för NHL-klubben

Publicerad

Lias Andersson gjorde stor succé i HV 71 den gångna säsongen.

Där han var en av guldhjältarna bakom klubbens största framgång på flera år.

Nu har supertalangen skrivit på ett treårskontrakt med New York Rangers. 

– Han har jättefina händer och kan spela. Han kommer få varje möjlighet, säger tränaren Alain Vigneault till New York Post.

Lias Andersson hade i fjol en ordinarie roll i HV 71 och spelade en viktig roll som center i lagets kanske bästa kedja under slutspelet - med Mattias Tedenby och Filip Sandberg.

En kedja som kom att kallas för "Bumbibjörnarna", och som blev publikfavoriter hemma i Jönköping.

Efter succésäsongen lämnade Lias Andersson för Frölunda HC, där han är tänkt att vara en av klubbens nyckelspelare den kommande säsongen. Om han nu kommer att spela där, alltså.

För i dag skrev supertalangen nämligen på ett kontrakt med NHL-klubben New York Rangers, som han draftades av vid midsommarhelgen tidigare i sommar. Andersson gratulerades då av Rangers största stjärna, Henrik Lundqvist, som skickade ett sms och hälsade honom välkommen till staden och laget.

– Henrik skickade ett sms till mig. Jag känner honom lite sedan tidigare. Han skrev ”Välkommen till Rangers” och lite sånt. Han är ju kungen i stan, så det var rätt häftigt, sa Andersson då. 

Ska försöka slå sig in i NHL

Frölunda går nu en oviss väntan till mötes.

Lias har för avsikt att göra allt för att slå sig in i New York Rangers trupp till hösten, och kommer av allt att döma att inleda försäsongen i Nordamerika. 

– Jag måste säga att jag verkligen gillade vad jag såg från Andersson på vår utvecklingscamp. Han har jättefina händer och kan spela. Han kommer få varje möjlighet, säger tränaren Alain Vigneault till New York Post.

https://twitter.com/NYRangers/status/885515101335408640
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag