Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjältarna tackar nej till att spela VM

Rickard Rakell och Hampus Lindholm.
Foto: (C) HENRIC WAUGE / (C) HENRIC WAUGE/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Jakob Silfverberg.
Foto: BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Anaheims Hampus Lindholm, Jakob Silfverberg och Rickard Rakell har nu meddelat landslagsledningen att de alla tackar nej till VM-spel med Tre Kronor.

Beskedet kom sedan svensktrion träffat Ducks klubbledning och läkare under söndagen.

– Jag ska göra en injektion i mina höfter i morgon och sedan låta de vila och läka ihop, så jag måste tyvärr säga nej till, VM, säger Hampus Lindholm.

Hampus Lindholm var med och vann VM-guld i Köpenhamn förra året och var inställd på en repris i Bratislava i maj.

– Att tvingas säga nej till VM är riktigt surt, men långsiktigt är det här det bästa för mig, säger Hampus efter söndagens möten med klubbledningen och läkarna.

Han har ett längre tag spelat med krånglande höfter och behöver få ordning på problemet.

Silfverberg var inte med i VM-laget förra året, då han blev pappa för första gången strax före turneringen.

– Jag pratade precis med Johan Garpenlöv och tackade nej till VM. Vi blir kvar här till i mitten av maj för att få ordning på skadorna jag haft under slutet av säsongen, säger han.

Silfverberg har en skadad vänsterhand, som ska undersökas.

– Fingrarna i handen ska magnetröntgas under måndagen och dessutom har jag en ny tandoperation inbokad på tisdag, berättar Jakob.

Rickard Rakell, som liksom Lindholm var med i fjolårets guldgäng, var också under söndagen i kontakt med Garpenlöv och meddelade sitt beslut.

– Jag känner att kroppen inte känns bra. Särskilt då med min fotled som jag dragits med under andra halvan av säsongen, säger Rakell.