Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grosjean på pallen – ett halvår efter olyckan

Foto: MICHAEL CONROY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRYN LENNON / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Romain Grosjean var i november med om en av de våldsammaste formel 1-krascherna på många år.

Inför den här säsongen bytte han till Indycar och i sitt tredje lopp för säsongen tog han sin första pallplats.

– Stödet jag har är helt fantastiskt, säger Grosjean efter loppet.

Förutsättningarna för en bra placering var goda för Romain Grosjean. Fransmannen startade från pole position och behöll också ledningen länge på Indianapolis Motor Speedway.

Däremot ville det sig inte hela vägen för Grosjean som blev tvåa efter Rinus Veekay. Men trots den uteblivna segern är det en stor framgång för 35-åringen som är ny i Indycar för i år efter att ha varit med om en en av de otäckaste formel 1-kraschen på många år.

Den 29 november i Bahrain dundrade Grosjean in i skyddsräcket i 220 kilometer i timmen, varpå bilen klövs mitt itu och fattade eld. Grosjean kunde lyckligtvis ta sig ur det brinnande infernot relativt snabbt för egen maskin, innan bilen totalförstördes.

Romain Grosjean om stödet

Han klarade sig mirakulöst undan med brännskador på händerna samt skador på revbenen.

– Bahrain var fruktansvärt men det har varit en bra livserfarenhet. Folk hejar verkligen på mig och jag känner det, säger Grosjean efter loppet enligt Sportsnet.

Svenskduon Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist hade inget med lördagens toppstrid att göra. Ericsson blev tia och Rosenqvist körde in som 17:e förare.