Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Grönborg jagas av två NHL-lag

Foto: JANERIK HENRIKSSON /TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

VM i Danmark blev en succé för Rikard Grönborg. Enligt Aftonbladet är nu både Carolina Hurricanes och Buffalo Sabres sugna på att värva den svenska förbundskaptenen.

– Vi har inte bestämt framtiden och vi får se vad som händer, säger Rikard Grönborg till tidningen.

Tre Kronor spelade sig genom hela hockey-VM utan att förlora en enda match. I söndags vann man finalen mot Schweiz på straffar – ett resultat som innebar att Sverige tog hem sitt elfte VM-guld någonsin.

Guldet är dessutom Rikard Grönborgs och Tre Kronors andra raka.

Framgångarna är inte något som undgått NHL-klubbarna, och enligt uppgifter till Aftonbladet har både Carolina Hurricanes och Buffalo Sabres bett om att få Grönborgs telefonnummer.

– Men de har väl huvudtränare? Det är bara det som är intressant för mig. Jag har inte pratat med dem. Men samtidigt har jag stängt av under VM. Vi har inte bestämt framtiden och vi får se vad som händer. Jag hoppas och vill coacha Tre Kronor nästa säsong, det är mitt mål, säger Grönborg till tidningen.

KHL-klubb intresserad

De är dock inte ensamma om att snegla mot den svenske tränaren. Enligt den ryska sajten Championat.com håller även KHL-klubben Avangard Omsk Grönborg som en möjlig kandidat till att ta över tränarrollen för klubben. 

Klubbens tränare German Titov har sökt sig bort efter mindre än en säsong tillsammans med Avangard Omsk, och sportchefen Maxim Susjinskij uppges nu föra samtal med ett flertal huvudtränare – där Rikard Grönborg ska vara en av kandidaterna.

Foto: ALEXEY KUDENKO / IBL/SPUTNIK

Nicklas Lidström: ”Klar fördel”

Rikard Grönborgs kontrakt med förbundet går ut om ett år. Förbundet har redan sagt att man vill förlänga, men inget beslut är ännu taget.

Nicklas Lidström tror att Grönborg skulle klara sig bra i NHL. 

– Han har varit över där många år och har coachat där borta, och förstår tänket som man har i Nordamerika. Jag har också läst att han vill över så småningom, och det är en klar fördel för en svensk tränare att veta hur det fungerar där borta, säger han.

Med två raka VM-guld, hur attraktiv är han tror du för NHL-lagen? 

– Det stärker nog hans aktier, det tror jag helt klart. Lagen han har coachat har också innehållit många NHL-spelare. Han förstår hur de tänker, och det är en fördel om man ska coacha där borta.