Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gretzkys varning efter nya segern

Foto: ANNE-MARIE SORVIN / BILDBYRÅN
Foto: DAVID BECKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA

LOS ANGELES. Mål av William Karlsson och en stormatch i kassen av Robin Lehner med 35 räddningar.

Men det räckte inte.

Vegas föll hemma mot St. Louis i morse, svensk tid, med 1-3.

– Varning för St. Louis, de har startat säsongen starkt med tre raka bortasegrar, kommenterade Wayne Gretzky i expertpanelen hos TNT, som sände matchen i USA.

Gretzky gjorde själv en kort sejour i Blues efter trejden från LA Kings 1996 och i rollen som expertkommentator i amerikansk tv den här säsongen fick han nu chansen att tycka till efter slutsignalen.

Om ryske forwardsstjärnan Vladimir Tarasenkos matchavgörande 2-1-mål sade ”The Great One”:

– Ibland är de trejder du inte gör de bästa trejderna. Tarasenko bad ledningen att trejda honom inför den här säsongen, men nu ser han ut att vara glad över att vara kvar.

Förre NHL-spelaren Anson Carter, som också anställts av TNT som expertkommentator i tv-studion i Atlanta, hyllade också Tarasenko.

– Han såg ut att ge 110 procent, så mitt intryck är att han är nöjd över att spela i St. Louis.

William Karlsson gav Golden Knights ledningen i matchen på en egen retur efter drygt åtta minuter med sitt första mål för säsongen.

”Lehner gör ett mycket bra jobb”

Det dröjde till 3.21 minuter av den andra perioden innan Blues kvitterade och det var Brandon Saad, som fick tid och utrymme i skottsektorn för att överlista Robin Lehner. 

Ett felpass i mittzonen av Vegasforwarden Nicolas Roy i mitten av den sista perioden gav sedan tre Bluesspelare fritt fram mot Lehner och efter lite klapp-klapp-spel fick Tarasenko nöjet att trycka in pucken vid den bortre stolpen.

Ivan Barbasjev fastställde sedan slutresultatet i tom kasse sedan Vegas plockat ut Robin Lehner under slutminuterna i jakten på ett mål.

Juryn som utnämnde matchens tre stjärnor fatsnade för de här namnen: Tarasenko, Lehner, Karlsson. 

– Lehner gör en mycket bra match, men det räckte inte, analyserade förre NHL-målvakten Darren Pang på plats i T-Mobile Arena.

Vegas är hårt skadedrabbade och saknade i natt bland andra Mark Stone och Max Pacioretty samt Mattias Janmark (Covid-19). 

Efter vinsten i seriepremiären över nykomlingen Seattle Kraken har det blivit förluster mot LA Kings och St. Louis Blues.