Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Globenfansens mardröm: Han kan missa matchen

Foto: SCOTT TAETSCH/CSM/REX / SCOTT TAETSCH/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Victor Hedman har problem med en skada och kan missa helgens NHL-matcher i Globen.Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman har problem med en skada och kan missa helgens NHL-matcher i Globen.Foto: JASON OGULNIK/POLARIS
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Han är stjärnback i Tampa Bay Lightning och ett av de stora affischnamnen inför helgens NHL-matcher i Globen.

Men Victor Hedman har problem med en skada och riskerar att missa matcherna mot Buffalo.

– Jag är ändå förhoppningsfull, säger Victor Hedman.

– Om han inte kan träna i morgon (tisdag) - ja, då har vi problem, säger hans coach Jon Cooper. 

När Tampa Bay Lightning genomförde sin första träning i Globen på måndagen inför helgens två NHL-matcher mot Buffalo Sabres, så stod Victor Hedman i kortbyxor och luvtröja och tittade på. 

Första frågan var given?

Hur mår du?

– Det kunde vara lite bättre. Jag kan inte säga någonting om skadan. Det är day to day, det är det jag kan säga.

Han fortsatte:

– Tanken är att jag ska träna i morgon. Allt är baserat på hur jag känner mig, vi har ett bra team runt omkring som hjälper mig för att nå målet att spela i helgen. Jag är förhoppningsfull.

Hedman inte orolig: ”Match på fredag”

Coachen Jon Cooper lät inte lika optimistisk och han vidhåller att han ser det som ett krav att Hedman ska kunna träna tisdag om han ska vara i spelduglig form fredag och lördag.

– Det känns viktigt att han ska kunna träna ordentligt då om han ska spela matcherna här.

För Hedman själv är riktiga NHL-matcher hemma i Sverige lika stort som avgörande slutspelsmatcher.

– Ja, det här är topp i min karriär, att få spela NHL-matcher med mitt lag jag spelat med i över tio år, här i Sverige. Jag går runt och tänker mycket på det och jag har längtat efter det här sedan det blev klart. 

Hedman upprepade att han ändå inte är orolig

– Nej, jag är inte orolig. Det är fortfarande måndag och det är match först på fredag. Jag vill vara där ute på isen. Som hockeyspelare är det absolut inte roligt att stå vid sidan av.

Hur många biljetter har du skaffat till helgens matcher?

– Det är 50 biljetter. Minst. Säkert fler. Tampa har varit snälla och hjälpt mig med fler biljetter. Det betyder oerhört mycket för mig att så många släktingar och vänner kommer. Många har varit och hälsat på. Men att ha alla samlade på samma plats så här, det är förmodligen enda gången...

”Fick dem att byta kanal på O'Learys”

Annars ville Victor helst prata om Modo.

– Vi landade här i söndags och sen gick vi till O'Learys för att kolla på amerikansk fotboll. Men jag fick dem att byta kanal på en tv så vi kunde kolla Modo och många av mina lagkompisar kollade nog mer på det, haha. Modo är bra nu. Nio raka segrar.

När han fick frågan om hur det blir att möta Buffalos supertalang Rasmus Dahlin sa förstås Hedman artiga och snälla saker, men sedan påpekade han något viktigt också.

– Det är fler svenskar i Buffalo och två från Modo, sa Hedman och log och menade målvakten Linus Ullmark och rookiesensationen Victor Olofsson.