Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjescenerna efter 21 månaders frånvaro

Foto: DARRYL WEBB / AP TT NYHETSBYRÅN

Glädjande besked från Philadelphia Flyers försäsongscamp. 

Draftvåan från 2017, Nolan Patrick, tränade för fullt för första gången på 21 månader. 

– I teorin är han redo att spela, säger Flyers tränare Alain Vigneault.

För ett år sedan befarade man att karriären kunde vara över för Nolan Patrick, 22. 

Därför var glädjande att se Patrick träna för fullt igen - efter 21 månaders frånvaro - när Philadelphia flyers inledde sin försäsongscamp. 

Patrick missade hela den föregående säsongen på grund av allvarlig migrän. 

”Såg snabb ut”

Philadelphia Flyers har inte har inte velat lämna några garantier kring Patricks vara eller ej den kommande säsongen men enligt The Athletic så imponerade han under träningspasset. 

Enligt tidningen tränade Patrick på för fullt och spelade tillsammans med kompisen Travis Konecny och nykomlingen Carsen Twarynski, och han såg ut som den spelare publiken var vana att se 2018/19. 

”Han var bestämd med skotten och passningarna, såg snabb ut på fötterna och tog smarta beslut utan puck”, skriver the Athletic. 

– Det har så klart gått ett tag sedan jag deltog i allt med laget. Men jag har gått in i närkamper de senaste veckorna och börjat vänja mig vid det. Det var en bra dag där ute, säger Patrick efter träningen.

Något besked kring migränen gavs inte men klubbens tränare, Alain Vigneault, säger så här om statusen på sin forward:

– Jag har pratat med Nolan och våra doktorer och gått igenom hans medicinska protokoll. Hans tester och fysik är bra. När vi talades vid i går ville han få några hela träningar med laget och närkamper. I teorin är han okej och redo att spela

Nolan Patrick draftades som tvåa totalt år 2017 och debuterade för Flyers säsongen 2017/18 säsongen och har noterats för 61 poäng på 145 NHL-matcher, det återstår att se om han finns med på isen när pucken släpps senare i januari.