Glädjen: Guldhjälten tackar ja till VM-spel

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK/IBL SPUTNIK

LOS ANGELES. Adam Larsson, 26, var en av guldhjältarna när Sverige vann hockey-VM förra året.

Han blev uttagen i turneringen All Star Team för sitt spel i Tre Kronor under mästerskapet i Köpenhamn.

Förbundskapten Rikard Grönborg kan glädja sig över att Edmontonbacken ställer upp i VM i år också, enligt uppgifter till SportExpressen.

Landslagsledningen kommer under tisdagen att presentera en första lista på Svenska hockeyförbundets hemsida om vilka NHL-spelare, som tackat ja så här långt och vilka som tackat nej.

Som SportExpressen redan avslöjat kommer Adrian Kempe, Los Angeles Kings, att finns med i årets VM-lag.

Han var en guldhjältarna i fjolårets lag och nu när Kings missat slutspelet om Stanley Cup vill han förlänga säsongen med VM-spel.

Det berättade han efter lördagens avslutande seriematch mot Vegas Golden Knights, som Kings vann med 5-2.

Vancouvers målvaktsstjärna, Jacob Markström, uppgav i går för kanadensiska Sportsnet att han tackat jag till Tre Kronor och VM.

Adam Larsson tackar ja till VM

Enligt källor SportExpressen talat med har också Adam Larsson tackat ja till VM.

Edmonton har haft en tung säsong i NHL och missade play off. Adam Larsson spelade alla 82 seriematcherna och svarade för 20 poäng, 3 mål och 17 assist.

Han har totalt gjort 498 matcher i NHL och från sin backplats gjort 121 poäng, 20 mål och 101 assist.

Larsson draftades av New Jersey som den fjärde spelaren i den första rundan 2011.

Landslagsledningen fick i söndags negativa svar från Anaheims tre svenskar, Hampus Lindholm, Rickard Rakell och Jakob Silfverberg.

Lindholm och Rakell var med i fjolårets guldlag, men måste nu tacka nej på grund av skador. Detsamma gäller Silfverberg.

– Jättetråkigt så klart, men de har alla tre skador som måste behandlas. Det får vi acceptera, säger förbundskapten Rikard Grönborg.


LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM • Då spelar Sverige 


Grönborg om Henrik Lundqvist: ”En process”

Han uppger att man har fått klartecken från ett antal NHL-proffs redan och att namnen kommer att offentliggöras under tisdagen.

På frågan om hur läget är med Henrik Lundqvist, svarar Grönborg:

– Vi får se hur det blir med Henke. Jag har börjat prata med honom, men är medveten om att det är en process för honom innan han fattar sitt beslut om VM. Jag vill inte pressa fram besked av honom just nu.

Hur är läget överlag med våra NHL-stjärnor och VM?

– De lag som missade Stanley Cup håller just nu sina slutmöten med spelarna och innan dess har vi inte rätten att kontakta killarna, så det tar någon eller några dagar innan vi vet med säkerhet hur de ställer sig. Deras klubbar i Nordamerika kan ha åsikter om deras VM-medverkan, säger Grönborg.